Lampioni za poginule branitelje i prvog predsjednika dr. Franju Tuđmana

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Izaslanstvo Gradskog odbora HDZ-a, Mladeži i Zajednice žena „Katarina Zrinski“, prigodnim paljenjem lampionima pred spomen-obilježjem „Uskrsla Hrvatska“, obilježilo je danas spomendan Hrvatskog sabora kada je donesena odluka o raskidanju svih državno-pravnih veza s tadašnjom SFRJ. Gradonačelnik i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Krešimir Kašuba rekao je kako u ovoj godini obilježavamo značajne 30. obljetnice, kako u našem gradu, tako i na državnoj razini.

-Na današnji datum prekinuti su svi odnosi sa SFRJ i stvoreni temelji Republike Hrvatske. Ovo je dan kada se trebamo prisjetiti naših poginulih hrvatskih branitelja koji su dali najvrijednije – svoje živote za slobodnu Hrvatsku te prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Također, prisjećamo se i prvog saziva Sabora RH i onih koji su tada bili najhrabriji, iako nisu znali što nas čeka. S našeg područja u prvom sazivu Sabora bio je pokojni Vinko Buljan, među nama nazočan Miroslav Čiček te Ivica Čeme, kojima smo se dužni zahvaliti, prisjećajući se tih važnih dana – rekao je Krešimir Kašuba.

Istaknuo je i kako ćemo 30. jubilarne obljetnice obilježavanja važnih datuma u našem gradu, čiji program traje od lipnja, završiti obilježavanjem 30 godina ustroja naše 132. brigade 19. listopada.

 

tekst i foto: N.Pavlus

 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit