Kupac mobitela mu “skinuo” novac s tekućeg računa

Facebook
Twitter
Pinterest

Policijska uprava osječko-baranjska priopćila je da se tijekom prošlog tjedna, na području Belišća, 34-godišnjaku putem aplikacije WhatsApp na mobitel javila nepoznata osoba oko kupovine mobitela koji je oglasio na prodaju. Nepoznata osoba mu je potom poslala link internet stranice na koju je 34-godišnjak unio svoje podatke i sve podatke svoje bankovne kartice.
Kada je 34-godišnjak provjerio stanje bankovnog računa, shvatio je da mu je nepoznata osoba s bankovnog računa „skinula“ oko 2.000,00 kuna. Policija traga za prevarantom.

KUPOVALA PUTEM INTERNETA PA OSTALA BEZ VIŠE TISUĆA KUNA NA RAČUNU
U subotu, 25. lipnja, na području Donjeg Miholjca, 79-godišnjakinja je putem aplikacija „Messenger“ i „Viber“ stupila u kontakt s nepoznatom osobom te dogovorila kupovinu električnog skutera. Nepoznatoj osobi 79-godišnjakinja je proslijedila svoje osobne podatke i podatke svoje bankovne kartice, koje je počinitelj iskoristio i s računa joj skinuo oko 14.000,00 kuna.
Policija traga za počiniteljem.

IZ STAMBENE ZGRADE UKRAO BICIKL
U subotu, u večernjim satima na području Valpova iz stambene zgrade nepoznati počinitelj ukrao je bicikl 49-godišnjeg vlasnika čime ga je oštetio za oko 3.000,00 kuna. Policija nastavlja intenzivno traganje za kradljivcem.

POLICIJA PRONAŠLA KRADLJIVCA NOVCA
Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je 26-godišnjak počinio kazneno djelo krađe. Naime, kradljivac je početkom mjeseca lipnja u Popovcu, iz nezaključanog parkiranog osobnog automobila 48-godišnjeg vlasnika ukrao 3.600,00 kuna.

MALOLJETNICI PONOVNO UHVAĆENI U KRAĐI
U ponedjeljak, u večernjim satima, u Osijeku 51-godišnjak je dojavio da je zatekao nekoliko mlađih osoba kako guraju skuter te kada su ga uočili ostavili su skuter i pobjegli. Brzom intervencijom policijskih službenika maloljetnici su pronađeni i uhićeni. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena osnovana sumnja da su trojica maloljetnika tijekom dana na području Osijeka ukrali parkirani skuter ispred stambene zgrade 57-godišnjaka iz Osijeka. Skuter je vraćen vlasniku. Također je utvrđeno da su maloljetnici u ponedjeljak ukrali i četiri bicikla na području Osijeka.

TIJEKOM PROTEKLA 24 SATA EVIDENTIRANO 6 ALKOHOLIZIRANIH VOZAČA
Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirana su tri vozača osobnih automobila, dva biciklista i jedan vozač mopeda koji su upravljali pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola evidentirana je oko 21,50 sati u Osijeku gdje su u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 37-godišnjak iz Đakova. Alkotestiranjem mu je evidentirana koncentracija od 2,08 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest negativnih prekršajnih bodova.

Oko 01,40 sati u Đakovu, u nadzoru prometa policajci su zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 26-godišnjak iz Ivankova. Evidentirana mu je koncentracija od 1,63 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest negativnih prekršajnih bodova.

PROMETNE NESREĆE
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći dvije osobe su zadobile lake tjelesne ozlijede, dok je u četiri nesreće nastala materijalna šteta. Četiri prometne nesreće su se dogodile na području Osijeka, a jedna na području Donjeg Miholjca.

 

izvor: PU osječko-baranjska

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit