Kuglači KK Đurđenovac nastupili na juniorskom prvenstvu parova Regije istok

Facebook
Twitter
Pinterest

Na stazama kuglane “Vijuš” u Slavonskom Brodu odigrano je juniorsko prvenstvo parova regije istok (igrači do 23 godine). Na ovom  natjecanju nastupila su i 3 igrača KK Đurđenovac Leon Protoki, Karlo Šarlija i Eduard Turkalj uz vodstvo trenera Davora Rončevića.

U paru su nastupili Leon Protoki i Karlo Šarlija i na kraju zauzeli 4. mjesto s ukupno 1031 oborenim čunjem. Ovim su rezultatom izborili nastup na državnoj završnici parova koja će biti odigrana u Zaboku 3. ožujka iduće godine.

Rezultati igrača u paru priznati su i pojedinačno pa je tako nakon prvog nastupa Karlo Šarlija trenutno na 7. mjestu s 533 srušena čunja, Leon Protoki je 12. s 498 čunjeva, a Eduard Turkalj na 15. mjestu s 474 srušena čunja.

Drugi nastup mladih kuglača bit će na stazama Gradske kuglane u Požegi iduće nedjelje 24. rujna kada će se na kraju zbrojiti rezultati, a najboljih 7 pojedinaca plasirat će se na državnu završnicu 16./17.12.2023. koja će biti igrana u Slavonskom Brodu.

Važna pobjeda Đurđenovčana na početku prvenstva!

Već na samom početku prvenstva odigrana je uzbudljiva i do kraja neizvjesna utakmica 1. kola u kojemu su Đurđenovčani na  svojim stazama ugostili kuglače KK “Velebit” iz Otočca koji su, uz Medveščak 1958 iz Zagreba ove godine povratnici u najviši rang.
Odigrana je prava superligaška utakmica, pokazalo se podjednakih ekipa. Nakon prvog odigranog para rezultat je bio potpuno izjednačen i u pobjedama i u broju srušenih činjeva. Novi igrač KK Đurđenovac Marko Jeličić dokazao je svoju kvalitetu pobijedivši vrlo dobrog Denisa Delića dok je Ivan Pušić poražen za 16 čunjeva od Željka Košutića, novog igrača Velebita.
Davor Rončević i Igor Šarkezi imali su teške protivnike na stazama. Njima su se suprotstavili Branko Šebalj i Zdravko Tonković te je i ovaj par završio “podjelom pobjeda”, no na kraju su u ukupnom broju srušenih čunjeva malu prednost imali gosti iz Otočca (18 čunjeva).
Na kraju je na staze izašao  posljednji par, Branko Grandić i Tomislav Čačić koji su igrali protiv Hrvoja Devčića i Daria Prađena. Standardno odličan Tomislav Čačić je  za 86 čunjeva bio bolji od Devčića dok Branko Grandić, iako je izgubio svoju utakmicu,  nije dozvolio preveliko “odvajanje” u broju čunjeva Daria Prađena. Neizvjesnost je trajala 3-4 bacanja do kraja utakmice kada je bilo jasno da gosti mogu još samo smanjiti prednost Đurđenovčana u čunjevima i da će pobjeda na kraju ipak biti za domaćine.  Na kraju je završeno rezultatom 5:3, uz   prednost od KK Đurđenovac od važnih 17 čunjeva.

 

Danko Justić / Foto:KK Đurđenovac

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit