KUD “Preporod” iz Dugog Sela koncertom u Župnoj crkvi u Našicama oduševio publiku

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U subotu nakon večernje svete mise u Župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog koncert su održali članovi KUD-a „Preporod” iz Dugog Sela. Kako je rekao predsjednik društva Mario Mlinarek, bila im je želja program tradicionalnog božićnog koncerta koji održavaju u Dugom Selu izvesti još negdje, a zahvaljujući suradnji voditelja folklornog ansambla Stjepana Perka i predsjednika HKD-a „Lisinski” Miroslava Šarića dogovoreno je gostovanje u Našicama.

Publika je tako uživala u izvedbama božićnih pjesama i napjeva iz svih krajeva Hrvatske, a šezdesetak pjevača i svirača nagradila je dugotrajnim pljeskom.

KUD „Preporod” jedno je od najstarijih amaterskih društava u Hrvatskoj. Osnovano je 1907. godine kao pjevačko društvo, a s godinama se proširilo na folklorni ansambl i dječje sekcije. Danas imaju 13 sekcija, od toga 6 sekcija djece, 3 sekcije tamburaša, žensku vokalnu skupinu „Koledarice”, folklorni ansambl, veterane i limenu glazbu.

Svojim repertoarom pokrivaju područje čitave Hrvatske. U posljednje vrijeme velik dio koreografija postavlja im voditelj folklornog ansambla Stjepan Perk koji je postavljao koreografije u Ladu i Zagrebačkom folklornom ansamblu.

Tomislava Justić

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit