Kroz “Večer vina u Perivoju”, uz izvrsna vina, istaknuta bogata našička povijest

Facebook
Twitter
Pinterest

Večeras je u našem gradu održana 3. “Večer vina u Perivoju” koja je u Perivoju Pejačević okupila brojne sugrađane i goste. Uživalo se u vinima ovoga kraja, gastronomskoj ponudi, a u kulturnom dijelu manifestacije istaknuta je bogata našička povijest.

-“U siječnju već treću godinu organiziramo ovu manifestaciju, a ovogodišnja treća po redu obuhvatila je 11 postaja u Perivoju. U kulturnom dijelu tematski je obilježena 135. obljetnica HKD-a “Lisinski”, 70. obljetnica srednjeg školstva u Našicama te 50. obljetnica Muzeja u našem gradu. Manifestacija promovira naše OPG-ove, naše vinare, a tu je i Enosophia koja je poznata na svjetskoj razini. Ovo je jedna lijepa priča kojom želimo ostvariti zajedništvo naših sugrađana i svih gostiju” – rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba.

Posljednjih nekoliko godina osmišljavale su se manifestacije kako bi se nadoknadilo vrijeme dok je trajala obnova kulturne baštine – istaknula je direktorica Turistička zajednice Ines Resler: -“Obnovom Perivoja osmislili smo ovu manifestaciju kojom je oživljena povijest obitelji Pejačević i odlučili smo tako privući posjetitelje u naš grad. Šetnjom po postajama vodili su djelatnici Zavičajnog muzeja i članovi HKD-a Lisinski. Prve godine manifestacijom smo istaknuli zanimljivosti iz Perivoja obitelji Pejačević, drugu godinu posvetili smo životu i djelu Dore Pejačević, a ove je godine manifestacija posvećena vrijednim obljetnicama. Ova će godina biti posebna i po tome što ćemo moći pokazati obnovljene dvorce Pejačević”- najavila je direktorica Turističke zajednice Grada.

Zadovoljan programom bio je i predsjednik HKD-a “Lisinski” Miroslav Šarić: – “U sklopu ove manifestacije odlučili smo se za crtice iz života našeg grada koje smo uspješno prikazali. Poveznica Pejačevića s vinskom pričom je i u tome što su imali svoje vinograde i podrume, a Dora Pejačević je u jednom spomenaru napisala da je njezino omiljeno piće upravo vino. Osim toga, ovaj kraj obiluje vinogradima i vinima što smo također željeli pokazati ovom manifestacijom – rekao je Miroslav Šarić koji je posebno zadovoljan što je i ovom prilikom, na zanimljiv način, istaknuta bogata povijest Našica.

Što se vinskog dijela programa tiče, predsjednik Udruge voćara i vinogradara Našice Darko Cerovski smatra da je ovo sjajna prilika za domaće vinare:-“-Ovo je prilika za predstavljanje naših vinara i naših vinograda u zanimljivom spoju kulture i degustacije vina. Naši vinari predstavili su svoje proizvode kroz 11 malih vinarija sa svojim – mogu reći – vrhunskim vinima koja su posjetitelji mogli kušati. Osim vina na manifestaciji se mogao kušati i prvi hrvatski viski. Zahvaljujem svima na odazivu i ovom zanimljivom druženju – rekao je Darko Cerovski.

Uz odlična vina i povijesnu priču, dobru atmosferu večeri upotpunio je Tamburaški sastav Čokanj, a u manifestaciju su se uključile brojne udruge, ustanove i pojedinci.

tekst: N.Pavlus/foto: T.Justić, B.Bjelokapić, N.Pavlus

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit