Krešimir Bubalo ostaje župan Osječko – baranjske županije

Facebook
Twitter
Pinterest

Image9.10.2007. Župan Osječko – baranjske županije Krešimir Bubalo i nakon današnje sjednice Županijske skupštine, ostaje na ovoj dužnosti. Naime, na sjednici se raspravljalo o prijedlogu Kluba vijećnika SDP-a koji je podržalo nekoliko vijećnika HDZ-a, HSP-a i SBHS-a, o izglasavanju nepovjerenja županu Krešimiru Bubalu, zamjenicima župana i članovima Poglavarstva Osječko-baranjske županije. Inicijativa SDP-a izazvala je višesatnu raspravu te mnoge stanke za konzultacije. Vijećnici HDZ-a politiku Krešimira Bubala prozvali su promašenom i autonomaškom. Na njihov prijedlog, glasovanje je provedeno tajno. Vijećnici HDSSB-a odbili su primiti glasačke listiće, tako da je ukupno glasovalo 27 vijećnika.

Nevažećih glasačkih listića bilo je 4, za iskazivanje nepovjerenja glasovao je 21 vijećnik, a protiv iskazivanja nepovjerenja glasovala su dva vijećnika. Župan Krešimir Bubalo rekao je kako će i usprkos ovakvim pritiscima i dalje raditi na započetim projektima. Bubalo je istaknuo da ne želi sukobe s državnom vlašću – kako to neki navode – već samo želi realizaciju projekata i razvoj Osječko-baranjske županije. Inicijator prijedloga za izglasavanje nepovjerenja, predsjednik Kluba vijećnika SDP-a Zvonko Erak, rekao da je inicijativa pokrenuta zbog raspada koalicije HSP-HDSSB te zbog višemjesečnih sukoba koje Grad Osijek i Osječko-baranjsku županiju dovode do naslovnica tiskovnih medija te kao udarne vijesti u elektronskim medijima. Nakon glasovanja prekinuta je sjednica, jer je njezin rad napustila većina vijećnika.

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit