Kradljivci iz garaže u Našicama ukrali bicikle

Facebook
Twitter
Pinterest

OPLJAČKALA GA LAŽNA MASERKA
U ponedjeljak, 31. svibnja, u dopodnevnim satima u Osijeku nepoznata ženska osoba nudila je uslugu masaže 92-godišnjaku. Za vrijeme boravka u njegovoj kući, drska kradljivica je iskoristila njegovu nepažnju i iz novčanika mu ukrala 2.100,00 kuna.

KRADLJIVCI IZ GARAŽE UKRALI BICIKLE
Jučer, oko 15 sati, u Našicama, 54-godišnjak je iz svoje garaže izvezao dva bicikla kako bi u nju mogao uparkirati svoj auto. Nakon što je uparkirao automobil bicikle je vratio u garažu, a garažu ostavio otvorenu. Nakon kraćeg vremena uočio je tri njemu nepoznata mladića kako odvoze njegove bicikle. Vlasniku je počinjena materijalna šteta oko 5.500,00 kuna.

KRIVOTVORILI RAČUNE PA UTAJILI POREZ
Kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske uprave osječko-baranjske utvrđena je osnovana sumnja da su 41-godišnjakinja i 38-godišnjak s područja Đakova počinili kaznena djela utaje poreza ili carine i  krivotvorenja službene ili poslovne isprave te oštetili državni proračun za oko 100.000,00 kuna. Naime, tijekom 2019. godine 41-godišnja vlasnica obrta je s ciljem izbjegavanja plaćanja poreza na dohodak i poreza na dodanu vrijednost proknjižila 32 krivotvorena računa dobavljača s područja Osijeka i 10 krivotvorenih računa dobavljača iz Poreča u ukupnom novčanom iznosu od oko 190.000,00 kuna koji su navedeni kao plaćeni gotovinom. Krivotvorene račune joj je pribavio njezin 38-godišnji suprug za robu koja nije bila ni plaćena a ni isporučena. Također je utvrđeno da je 41-godišnjakinja u isto vrijeme knjižila račune više tvrtki za građevinski materijal i robu široke potrošnje u ukupnom iznosu oko 70.000,00 kuna iako nabavljena roba nije služila za obavljanje njenog obrta te je te račune koristila prilikom prijave poreza na dohodak i poreza na dodanu vrijednost.
Protiv počinitelja slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku.

U OSIJEKU PRONAĐENO MINSKO-EKSPLOZIVNO SREDSTVO
Jučer, u dopodnevnim satima u Osijeku, u Tvrđavici, prilikom izvođenja građevinskih radova iskopa na prostoru gradskog kupališta „Copacabana“ radnici su pronašli jedno topovsko zrno 155 milimetara. Na mjesto događaja izašao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je na siguran način premjestio topovsko zrno u obližnju kompostanu gdje ga je uništio.

PROMETNE NESREĆE I OVAJ PUT BEZ ALKOHOLA
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća u kojima je nastala materijalna šteta. Policija ističe kako u njima i ovaj put sudionici nisu bili pod utjecajem alkohola. Tri prometne nesreće su se dogodile na području Đakova, a jedna na području Osijeka i Donjeg Miholjca.

ZATEČEN S 2 PROMILA
Iako u protekla 24 sata u prometnim nesrećama vozači nisu bili pod utjecajem alkohola, jučer je oko 15 sati u Satnici Đakovačkoj zatečen 49-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom s 2,03 promila alkohola. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do otriježnjenja. Za počinjeni prekršaj propisana je maksimalna novčana kazna do 20.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

 

izvor: PU osječko-baranjska

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit