Krađe, prometne nesreće, 5 vozača pod utjecajem alkohola…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Na području PU osječko – baranjske u protekla 24 sata evidentirano je četrnaest kaznenih djela. U noći s 21. na 22. rujna, u Osijeku, nepoznati je počinitelj ukrao bicikl koji se nalazio ispred stambene zgrade. U noći s 24. na 25. kolovoza, u mjestu Torjancima, nepoznati je počinitelj na poljoprivrednoj površini ukrao dva plinska topa za rastjerivanje ptica i divljači.

Jučer, oko 8:50 sati, u Tvrđavici, 27-godišnji djelatnik tvrtke tijekom košnje travnate površine izgubio je nadzor nad traktorom i prevrnuo se na nizbrdici.  Ozlijeđeni radnik hospitaliziran je u Kliničkom bolničkom centru u Osijeku, gdje su mu konstatirane lake tjelesne ozljede.

Jučer, oko 8:10 sati, u blizini mjesta Sveti Đurađ djelatnici tvrtke prilikom radova na nasipu pronašli su topovski projektil call. 115 mm.  Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu na mjestu pronalaska topovski projektil je uništio. Podsjećamo građane da akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“ još traje.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirano je devet prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba teško tjelesno ozlijeđena, dok su u ostale četiri prometne nesreće četiri osobe lako tjelesno ozlijeđene. Preostale četiri prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Tri prometne nesreće dogodile su se na području Belišća, po dvije prometne nesreće dogodile su se na području Osijeka i Donjeg Miholjca te po jedna na području Belog Manastira i Đakova.

Jučer je na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu zaustavljeno 5 vozača (3 osobnog automobila i 2 bicikla) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 1:30 sati, u Osijeku, u Ulici Matije Gupca, kada je u prometu zaustavljen 51-godišnjak iz Tenje koji je upravljao osobnim automobilom. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,74 grama po kilogramu.Vozač je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.  Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova. U 19:55 sati u Belom Manastiru dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Vozač 58-godišnjak iz Valpova upravljao je osobnim automobilom te je uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila sletio s kolnika. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,74 grama po kilogramu. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.  Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 21 500 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

 

izvor: PU osječko-baranjska

top music

Domaća TOP lista 16.09.2020.

TOP MUSIC – strane – listopad 20

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

07.10.2020.

14.10.2020.

21.10.2020.

28.10.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit