Krađe, mine, prometne…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Na području PU osječko – baranjske u protekla 24 sata evidentirano je šest kaznenih djela od kojih izdvajamo: jedno kazneno djelo teška krađa i jedno kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama.
Jučer, 21. listopada, u Osijeku, nepoznati je počinitelj provalio u stan iz kojeg je ukrao zračni pištolj, sunčane naočale, prehrambene proizvode i razne lijekove. Korisniku stana 37-godišnjem hrvatskom državljaninu nastala je materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna.
Jučer je, temeljem naloga suda u Osijeku, kod 47-godišnjaka iz Đakova obavljena pretraga doma i drugih prostorija. Pretragom su policijski službenici pronašli i oduzeli 80 grama lišća i cvjetova droge tipa marihuana, 22,5 grama sjemenki konoplje i digitalnu vagu. Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 47-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.
Jučer su, na „Pustari Jasenovac“ prilikom žetvenih radova na poljoprivrednoj površini, djelatnici tvrtke iz Darde pronašli 2 minobacačke mine koje potječu iz II. svjetskog rata.
Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu minobacačke mine je na siguran način izuzeo. Policija podsjeća građane da akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“ još traje. Poziva građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo Vas da takva sredstva ne donosite u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja. O namjeri predaje obavijeste nas na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Poslat ćemo stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirano je devet prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba zadobila lake tjelesne ozljede, preostalih osam prometnih nesreća za posljedicu su imale materijalnu štetu.
Četiri prometne nesreće dogodile su se na području Osijeka, dvije na području Našica te po jedna na području Donjeg Miholjca, Đakova i Belišća.
Jučer su, na području PU osječko-baranjske u prometu su zaustavljena 3 vozača (2 osobnog automobila i 1 bicikla) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.
Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 22,13 sati, u Beničancima, kada je u prometu zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 53-godišnji hrvatski državljanin iz Beničanaca. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 2,45 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

izvor: PUOBŽ

top music

Domaća TOP lista 16.09.2020.

TOP MUSIC – strane – listopad 20

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

07.10.2020.

14.10.2020.

21.10.2020.

28.10.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit