Krađe goriva i zlata, prevara kod kupnje dionica

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Na području Policijske uprave osječko – baranjske tijekom protekla 24 sata evidentirano je 10 kaznenih djela od kojih policija izdvaja dva kaznena djela teške krađe te kazneno djelo računalne prevare i neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

UKRAO GORIVO IZ TERETNIH AUTOMOBILA
U noći 20. na 21. listopada, u Karancu, nepoznati počinitelj je iskoristio okrilje noći te provalio u spremnike za gorivo teretnih automobila i ukrao oko 250 litara goriva. Pravnoj osobi iz Našica je počinjena materijalna šteta u iznosu oko 2.500 kuna.

UKRAO ZLATNI NAKIT
Jučer u večernjim satima, u Sarvašu, nepoznati počinitelj je provalio u obiteljsku kuću te ukrao nekoliko komada zlatnog nakita. Vlasnici, 64-godišnjakinji, počinjena je materijalna šteta od više tisuća kuna.

PREVAREN KOD KUPNJE DIONICA
S ciljem ulaganja u dionice i trgovanja putem Interneta, 52-godišnjak se početkom rujna registrirao s osobnim podacima na Internet stranici koja se predstavljala kao tvrtka koja se bavi trgovanjem dionicama te za registraciju uplatio novčani polog oko 1.500 kuna. Oštećeni je zatim stupio u kontakt s nepoznatom ženskom osobom koja mu se predstavila kao financijski konzultant tvrtke te je nepoznatoj osobi putem Internet aplikacije omogućio pristup svom mobilnom uređaju i prijenosnom računalu. U razdoblju od 13. do 19. rujna, putem Internet aplikacije nepoznati počinitelj obavio je nekoliko transakcija prijenosa novčanih sredstava s tekućeg računa 52-godišnjaka na nepoznate račune, a koje transakcije je oštećeni potvrđivao unosom koda u internet aplikaciji svoje banke. U svrhu lažnog ulaganja u dionice i internet trgovinu, s računa 52-godišnjaka isplaćeno je oko 70 tisuća kuna, a čiji povrat sredstava oštećeni do danas nije dobio niti je novac uložen u kupnju dionica na ime oštećenog.

POLICIJA PRONAŠLA MARIHUANU I OPREMU
Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 36-godišnjak počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Jučer su u Osijeku, temeljem naloga suda, policajci pretražili dom i druge prostorije kojima se koristi 36-godišnjak te su pronašli i oduzeli 4 staklene posude s marihuanom težine oko 300 grama, 8 PVC vrećica s marihuanom oko 200 grama, 80 grančica marihuane, 2 pakiranja s 10 komada sjemenki marihuane, digitalna vaga, raznu elektroničku opremu, mobitel i dvije zračne puške.

PROMETNE NESREĆE I OSTALI DOGAĐAJI U PROMETU
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirano je 6 prometnih nesreća koje su za posljedicu imale materijalnu štetu.  Na području Osijeka dogodilo se četiri prometne nesreće, a na području Belog Manastira i Đakova po jedna prometna nesreća. Jučer su na području Policijske uprave u nadzoru prometa evidentirana 3 vozača osobnog automobila koji su bili pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 15:15 sati, u Osijeku, kada je nadzoru prometa zaustavljen vozač osobnog automobila 36-godišnjak iz Osijeka. Alkotestiranjem mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,77 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu do 20.000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U 15:50 sati, u Belom Manastiru, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila, 42-godišnjak iz Branjinog Vrha, koji je uslijed oduzimanja prednosti prolaska udario u drugi osobni automobil te mu je utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 0,99 g/kg. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 13.000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U 22:55 sati, u Branjini, u nadzoru prometa zaustavljen je vozač osobnog automobila, 26-godišnjak iz Branjine koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje te je unazad tri godine tri puta pravomoćno presuđen za isti prekršaj. Sukladno Prekršajnom zakonu 26-godišnjak je uhićen. Za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu do 20.000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

 

izvor: PU osječko-baranjska, foto: ilustracija PU

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit