Krađa suhomesnatih proizvoda, pronalazak mine, požar…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Na području PU osječko – baranjske u protekla 24 sata evidentirana su četiri kaznena djela od kojih je u policijskom izvješću izdvojeno kazneno djelo krađa: u noći s 7. na 8. veljače, u Đakovu, nepoznati počinitelj je iz pušnice ukrao suhomesnate proizvode. Vlasniku, 65-godišnjem hrvatskom državljaninu, je pričinjena materijalna šteta od više tisuća kuna.
Jučer, 8. veljače, oko 12,30 sati, na nasipu u blizini mjesta Jagodnjaka, djelatnici tvrtke tijekom izvođenja radova pronašli su dio protupješadijske mine PMA3. Na mjesto pronalaska izišao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je na siguran način izuzeo minu. Policija poziva građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Moli da takva sredstva ne donosite u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja. O namjeri predaje obavijestite na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.
Jučer, 8. veljače, u Majškim Međama, uslijed isijavanja visoke temperature iz dimnjaka, došlo je do požara na krovu obiteljske kuće. Požar su ugasili vatrogasci Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Belog Manastira. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba.
Vlasniku, 47-godišnjem hrvatskom državljaninu, nastala je materijalna šteta oko 20.000 kuna. Policija podsjeća da je čišćenje i održavanje dimnjaka zakonska je obveza stanara, odnosno brigu o ispravnosti i redovitom održavanju uređaja za loženje i dimnjaka trebaju voditi vlasnici ili korisnici kuća, zgrada, stanova i poslovnih prostora. Budući je sigurnost građana na prvom mjestu, jedino odgovornim ponašanjem i pravovremenom brigom o dimnjacima može se spriječiti potencijalno neželjene posljedice. Neredovito održavanje dimnjaka može povećati rizik od izbijanja požara te protok štetnih plinova i upravo zato stanarima skrećemo pažnju da na vrijeme poduzmu potrebne mjere kako bi zaštitili sebe i svoju obitelj, ali i stečenu imovinu. Osim što se redovitim održavanjem mogu izbjeći situacije koje nerijetko rezultiraju s teškim posljedicama, odgovornim ponašanjem umanjit će se i računi za energiju te smanjiti štetan utjecaj na okoliš.
Redoviti pregled uključuje vizualni pregled, u kojeg je uključeno utvrđivanje položaja i veličine pukotina te drugih oštećenja bitnih za očuvanje tehničkih svojstva dimnjaka, potom tlačnu probu u slučaju sumnje te usklađenost uređaja za loženje i dimnjaka. Pregled dimnjaka provodi se i prije prve uporabe uređaja za loženje, odnosno prije ponovne uporabe ako dimnjak nije bio u uporabi dulje od godinu dana te se isti obvezno čisti primjereno vrsti dimnjaka (mehanički i/ili na drugi način). Izvanredni pregled dimnjaka provodi se prije svake promjene uređaja za loženje ili promjene goriva, nakon svakog izvanrednog događaja koji može utjecati na tehnička svojstva dimnjaka ili izaziva sumnju u uporabljivost dimnjaka.
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba lakše tjelesno ozlijeđena, dok je u preostale četiri prometne nesreće nastala materijalna šteta. Četiri prometne nesreće dogodile su se na području Osijeka te po jedna na području Belog Manastira i Belišća.

izvor:PUOBŽ

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit