Koška: U Domu kulture održan božićni koncert HKUD-a “Koškani 1978”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Hrvatsko kulturno umjetničko društvo ”Koškani 1978”  jučer je održalo božićni koncert u Domu kulture u Koški. Članovi HKUD-a okupljeni u folklornoj sekciji, pjevačkoj skupini, tamburaškom orkestru i školi tambure publici su se predstavili različitim koreografijama kroz koje su prikazali sve ono što su radili kroz godinu.

Polaznici škole tambure izveli su tri skladbe, a tamburaški orkestar je, uz nekoliko samostalnih instrumentalnih skladbi (Tucin spletokol, Rivers of Pittsburgh, Bracino kolo, Markuševački veseli svati) bio pratnja svim izvođačima.
Pjevačka skupina otpjevala je tri božićne pjesme (Danak svanu koledo, Na salašu kraj Betlema, Nebeski anđeli), a publika je uživala u plesu i pjesmi folklorne sekcija koja se predstavila s dvje koreografije – Pjesmama i plesovima iz Koške, te  Međimurjem (Protuletje se otpira). U programu su nastupili i solisti Željko Ergotić iz TS Ravnica te Sara Brkić i Dominik Andrašević.

Uz domaćine, publici su se predstavili i članovi dramske skupine KUD-a „Tamburica” iz Velimirovca koji su izveli scenski prikaz „Babe idu na more”.
Koncert je završio zajedničkom pjevanjem pjesama Šokadijo, mila moja i božićne U to vrijeme godišta, a predsjednik društva Danijel Rihter zahvalio je članovima, voditeljima i gostima  na odricanju i trudu oko pripreme programa.

HKUD Koškani u Novu 2023. godinu ulazi s planom daljnjeg očuvanja kulturne baštine i tradicijskih vrijednosti Koške, ali i s ciljem međugeneracijskog povezivanja  te rada s mladima. U svim planovima i dalje će imati punu podršku i pokroviteljstvo Općine Koška.

Tomislava Justić
Foto:William Teocchi

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit