Konstituirana Skupština Osječko-baranjske županije

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Danas je u Osijeku održana konstituirajuća sjednica novog saziva Skupštine Osječko – baranjske županije. Sjednicu je otvorila predstojnica Ureda državne uprave Osječko baranjske županije Andrijana Ćelap, koja je upoznala vijećnike s pravnim odredbama. Nakon izvješća Mandatne komisije, utvrđeno je da će sukladno rezultatima nedavno održanih Lokalnih izbora, HDZ u novom sazivu imati 22 vijećnika, Kandidacijska lista grupe građana 8, SDP 5, koalicija HNS-HSS i HSU 5, Most nezavisnih lista 4, HDSSB i ABU Hrvatske 4, Živi zid 3 te predstavnici nacionalnih manjina 4 vijećnika.
Nakon svečane prisege svih vijećnika, izabrana je Komisija za izbor i imenovanja – za predsjednika je izabran Hrvoje Topalović , dopredsjednik je Ivica Čeme, a članovi su Ivica Mandić, Velimir Golub i Denis Ambruš. Na prijedlog Hrvoja Topalovića, za novog je predsjednika Županijske skupštine većinom glasova izabran Draga Vulin ( HDSSB ) koji je bio i jedini kandidat. Za dopredsjednika je izabran Ivica Čeme (HDZ), a kandidatkinja iz redova oporbe Zvjezdana Tuma Pavlov nije dobila dovoljan broj glasova, s obzirom da je za nju glasovalo 22 vijećnika, a suzdržani su bili vladajući (HDZ-HDSSB-HNS i HSS) – njih 24 pa će drugi potpredsjednik Skupštine biti izabran na sljedećoj sjednici. Stupajući na novu dužnost, predsjednik Skupštine Osječko baranjske županije Dragan Vulin zahvalio je vijećnicima na ukazanom povjerenju te istaknuo kako se već sada nada da neće biti nikakve političke krize, s obzirom da je konstelacija vladajuće većine jasna i stabilna, a čine ju 24 vijećnika iz redova HDZ-a, 4 vijećnika HDSSB-a, 3 vijećnika iz redova HNS-a i 2 iz redova HSS-a. U novom sazivu Skupštine Osječko- baranjske županije s našičkog su područja iz redova HDZ-a Ivica Čeme, Hrvoje Topalović i Vanja Prošić koji je došao na mjesto Stjepana Pintarić koji je svoj mandat stavio u mirovanje, Goran Đanić iz HNS-a i Vjeran Miličić iz Živog zida. Nakon konstituirajuće sjednice, novi je predsjednik Vulin odmah sazvao i prvu radnu sjednicu na kojoj se trebaju izabrati radna tijela i odbori, a koja je održana također danas, o čemu više poslušajte u našim sljdećim informativnim emisijama.

tekst i foto: Danko Justić

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit