Konferenciju za medije održao potpredsjednik HDZ-a i predsjednik Županijske organizacija HDZ-a Ivan Anušić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Danas je potpredsjednik HDZ-a i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Osječko-baranjske županije Ivan Anušić održao konferenciju za medije kako bi sumirao projekte koji se provode ili koji su ugovoreni u Vladi Andreja Plenkovića otkako je pokrenut Projekt Slavonija, Baranja i Srijem.
– Vlada Andreja Plenkovića pokazala je da ima sluha za istok Hrvatske, kroz Projekt Slavonija, Baranja i Srijem do sada je ugovoreno 4,7 milijardi kuna direktnih ulaganja u Osječko-baranjsku županiju. Započeli smo niz projekata od iznimne važnosti za razvoj gospodarstva i poljoprivrede naše županije poput Regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće, brojnih sustava navodnjavanja, Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Orlovnjak, Luke rasutih tereta Osijek, Putničkog pristaništa za kruzere, a nakon što je SDP-ova Vlada Koridor Vc kroz Baranju preprojektirala na brzu cestu, vratili smo dvotračnu autocestu i prije nekoliko dana potpisali ugovor vrijedan 443 milijuna kuna za nastavak izgradnje. Velika su ulaganja i u Sveučilište u Osijeku, a ispravljena je još jedna nepravda SDP-ove Vlade – pravednija raspodjela statističkih regija. U vremenu koje je pred nama, gospodarstvo istoka Hrvatske moći će s boljim omjerom sufinanciranja koristiti europska sredstva – istaknuo je Anušić.
HDZ-ova Vlada u ovom je mandatu četiri puta povećala minimalnu plaću, povećane su i rodiljne naknade, povećan je i BDP, a smanjio se i javni dug, kazao je Anušić te dodao kako se i s izazovima koje je donijela pandemija koronavirusa Vlada uspješno nosi.
– Kada gledamo mandat Vlade koji je iza nas i benefite koje je tijekom posljednje četiri godine donijela Hrvatskoj, a osobito tijekom pandemije koronavirusa pokazala je da zna kako se uspješno boriti s izazovima i pri tome pomoći gospodarstvu donoseći promptno gospodarske mjere za spas gospodarstva, jasno je da Hrvatska ide u dobrom smjeru – rekao je Anušić.
Važno je zadržati pozitivne trendove i kontinuitet razvoja i ulaganja. Pripremljeni su brojni strateški projekti poput novog KBC-a Osijek, Gospodarskog centra u Osijeku i projekta revitalizacije brownfield lokacije OLT Osijek koji će doprinijeti razvoju Osječko-baranjske županije, ali i istoka Hrvatske – zaključio je Anušić.

Izvor: HDZ OBŽ

top music

Domaća TOP lista 16.09.2020.

TOP MUSIC – strane – listopad 20

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

07.10.2020.

14.10.2020.

21.10.2020.

28.10.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit