Konferencija za novinare Kluba vijećnika SDP-HNS-HSS i nezavisnog vijećnika u GV Grada Našica Zvonka Ibriksa

Facebook
Twitter
Pinterest

Klub vijećnika SDP-HNS-HSS te nezavisni vijećnik Zvonko Ibriks danas (29.4.2022.) su održali konferenciju za novinare na kojoj je predsjednik našičkog SDP-a Samir Haj Barakat obrazložio razloge napuštanja sjednice Gradskog vijeća Grada Našica. Naime, sporna je bila točka „ Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Poslovnika Gradskog vijeća Grada Našica”. – “Ova odluka zadire u prava na slobodu govora i mišljenja koja je u Hrvatskoj zaštićena Ustavom RH, a tiče se prava građana na uvid u rad Gradskog vijeća” – rekao je Samir Haj Barakat i dodao:
– “Predlagatelj ovih izmjena je ni manje ni više nego sam gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba, a koji je prema članku 6 ove promjene jasno dao do znanja da mu nije u interesu da građani Grada Našica mogu na transparentan način imati dostupnost svih informacija koje se događaju na Gradskom vijeću, a tiču se upravo njih, kao i nemogućnost naknadnog gledanja snimke na službenim WEB stranicama Grada Našica, jer ono što smo mi zapravo jedino tražili je transparentnost i podizanje demokratskih standarda u ovom gradu, a zauzvrat smo mi, ali i svi ostali građani ovog grada dobili nejasno i nedefiniran poslovnik u kojem se daje mogućnost da odlučuje sam predsjednik Gradskog vijeća, a ne Gradsko vijeće. Neke stvari ne samo da su nedemokratske, ne da naginju prema totalitarizmu, nego gledajući zakone, a prvenstveno Ustav RH, duboko zadiru protivno ustavno-pravnom poretku RH”.
Nezavisni vijećnik Zvonko Ibriks je također prokomentirao odlazak vijećnika oporbe sa sjednice Gradskog vijeća Grada Našica: -”Jasno je da su sjednice Vijeća javne i da može prisustvovati tko god hoće, a ovo što se desilo prije neki dan na sjednici Gradskog vijeća, mislim da je presedan ne samo u Hrvatskoj, i šire i bliže, ne znam koliko je gradova u Hrvatskoj donijelo takvu odluku. Očito da se gradonačelnik skriva iza predsjednika Gradskog vijeća koji je nešto iskusniji kao gradski vijećnik i bivši gradonačelnik, međutim, ovo ne ide na dobro. Znači, informacija mora biti dostupna svima, a mogućnost prisustvovanja medija je ne samo zakonska obaveza, nego mislim da se Hrvatska temelji na tome da se mogu reći i one stvari s kojima se vladajući ne slažu.”

Asja Godžirov-Kurilj

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit