Konferencija o kibernetičkoj sigurnosti četvrti put u Osijeku

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U Hotelu Osijek, te po četvrti put u Osijeku, jučer (13. listopada 2020. godine) je počela Konferencija o kibernetičkoj sigurnosti CSC 2020 (Cyber Security Conference). Na svečanom otvaranju sudjelovao je i predsjednik Skupštine Osječko-baranjske županije Dragan Vulin koji je organizatorima i sudionicima poželio uspješan rad na tako važnoj i aktualnoj problematici. Organizatori Konferencije – Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek (FERIT), Atos Convergence Creators i ATO Inženjering – uspjeli su okupiti više od 90 znanstvenika iz 10 zemalja, a tijekom dvodnevne Konferencije bit će izloženo 36 recenziranih radova, koji će potom biti objavljeni u Zborniku. Održat će se i četiri radionice, dva pozivna i dva tehnička predavanja. Program konferencije pokriva zanimljive i aktualne teme iz područja kibernetičke sigurnosti, uključujući regulatorni okvir kibernetičke sigurnosti, problematiku sigurnosti u industrijskim i tehnološkim sustavima, kao i sigurnost informacijsko-komunikacijskih tehnologija. Teme predavanja, okruglih stolova i rasprava su i brojni otvoreni izazovi u području kibernetičke sigurnosti. Ovakav program namijenjen je predstavnicima poduzeća, ljudima iz industrije, komunalnih tvrtki i članovima upravljačkih tijela koji donose ključne poslovne odluke u organizacijama iz prerađivačke industrije, trgovine, turizma, poljoprivrede, ali i u svim drugim sektorima – svima zainteresiranima za opstanak i rast na jedinstvenom digitalnom tržištu EU. Saznanja koja će gospodarstvenici dobiti na ovoj konferenciji mogu promijeniti njihovu poslovnu budućnost.
– U Hrvatskoj imamo 130.000 gospodarskih subjekata i svaki je od njih potencijalno izložen ugrozi kibernetičke sigurnosti. Zato je bitno reći da se te stvari ne događaju drugome i ne događaju se samo u Zagrebu, nego širom Lijepe naše – rekao je voditelj Odjela za informacijsku sigurnost Hrvatske gospodarske komore Dražen Lučić, dok je dekan FERIT-a prof. dr. sc. Drago Žagar naglasio da je upravo iz tih razloga značajna pomoć koju u rješavanju problema industrijske sigurnosti pruža akademska zajednica. Nakon jučerašnjeg poslovnog dijela, Konferencija o kibernetičkoj sigurnosti nastavlja se danas u on-line obliku, a teme se odnose na tehnička područja internetske sigurnosti i primjere uspješne kibernetičke zaštite.

izvor: OBZ

fotografije: Radio Osijek

top music

Domaća TOP lista 16.09.2020.

TOP MUSIC – strane – listopad 20

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

07.10.2020.

14.10.2020.

21.10.2020.

28.10.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit