Konferencija LAG-ova o turizmu kroz slavonsku idilu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U organizaciji Lokalne akcijske grupe Karašica, jučer i danas održana je 2. Konferencija slavonsko-baranjsko-srijemskih LAG-ova pod nazivom „Turizam kroz nepregledna zlatna polja, opjevane vinograde i slavonsku idilu“. Konferencija je odobrena LAG-u Karašica po javnom pozivu Ministarstva poljoprivrede, Mreže za ruralni razvoj iz Programa ruralnog razvoja RH, mjere Tehnička pomoć, a s ciljem promoviranja razvojne perspektive Projekta Slavonija, Baranja i Srijem. Kako ističe voditelj LAG-a Karašica Ivan Vrbanić, središnje teme prvog dana skupa bile su Provedba LRS 2014.-2020., LEADER u novom programskom razdoblju 2021.-2027. i LEADER kao instrument integriranog razvoja, a danas (18. rujna) održani su paneli pod naslovima „Turizam kroz slavonsku idilu – od vizije do provedbe“ i „Primjeri dobre prakse od sna do realizacije“. Sudionike Konferencije – predstavnike LAG-ova i turističkih zajednica te drugih dionika u razvoju turizma – pozdravio je i zamjenik župana Osječko-baranjske županije Goran Ivanović. – Turizam se ne razvija preko noći niti lako nego godinama, planski i uz investicije. Osnivanje Upravnog odjela za kontinentalni turizam Osječko-baranjske županije bio je dobar početak inicijative župana Ivana Anušića da se od kontinenta pokuša napraviti destinacija koja može biti aktivna 365 dana u godini, za razliku od morskog turizma. Ovakve konferencije su potrebne kako bi razgovarati i razmjenjivati iskustva jer ne smije svaka općina i grad imati svoju viziju razvoja turizma nego nam je potrebna regija Slavonija, što dobro zvuči i na tomu treba graditi brend. Potrebna nam je Strategija razvoja turizma koja se bazira na brendu Slavonija te da sve županije, župani i turističke zajednice, kako je već dogovoreno, krenu zajedno u taj projekt, i to prije svega prema Vladi RH i resornom ministarstvu da se počne ozbiljno ulagati u turizam na ovom području – rekao je zamjenik župana Ivanović te dodao: – Ove godine manifestacija Dani hrvatskog turizma prvi put se održava na kontinentu i u različitom obliku nego ranije kada se održavala na moru, u jednom gradu, u nekoliko hotela. DHT će se od 2. do 4. listopada održati na području istočne Hrvatske, a svih pet slavonskih županija imat će svoj dio programa i tako ćemo pokušati predstaviti Slavoniju, Baranju i Srijem kao poželjnu destinaciju – poručio je.  Na panelu „Turizam kroz slavonsku idilu – od vizije do provedbe“ o razvoju turizma u ruralnim prostorima istočne Hrvatske govorili su pomoćnica ministra turizma Snježana Brzica, pročelnica Upravnog odjela za kontinentalni turizam Osječko-baranjske županije Tatjana Roth, predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“ Dijana Katica i predstavnik Turističke zajednice Grada Osijeka Mislav Pavošević.

izvor: OBŽ

top music

Domaća TOP lista 16.09.2020.

TOP MUSIC – strane – listopad 20

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

07.10.2020.

14.10.2020.

21.10.2020.

28.10.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit