Kolona sjećanja u Donjoj Motičini

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U Donjoj Motičini jučer je organizirana kolona sjećanja u spomen na 30. obljetnicu odlaska motičanskih dragovoljaca u obranu grada Vukovara. Općinski načelnik Željko Kovačević istaknuo je kako su Motičani ponosni na 15 mještana heroja koji su se 1991. godine pridružili obrani napadnutoga grada. Od 15 dragovoljaca 5 je poginulih i 6 umrlih nakon Domovinskog rata. Formiranjem kolone sjećanja od nogometnog igrališta NK Motičina do spomen obilježja svim poginulim i nestalim braniteljima iz Domovinskog rata, Općina Donja Motičina odala je dužnu počast braniteljima te, istaknuo je načelnik Kovačević, osuđujući zločin podsjetila mlađe naraštaje na događaje koji se nikada više ne bi smjeli ponoviti, a žrtva branitelja nikada pasti u zaborav. Kod spomen- obilježja ispred zgrade Općine, načelnik Kovačević, predsjednica Općinskog vijeća Ružica Mikičić i općinski vijećnici te predstavnici udruga i brojni građani zapalili su svijeće i položili vijenac te tako obilježili i Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

tekst Asja Godžirov-Kurilj

foto Općina Donja Motičina

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit