Kako i zašto učiti o medijima?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Jučer i danas (3.i4.10.)održan je 15. Susret Dječjih vijeća Hrvatske. Domaćin ovogodišnjeg Susreta na temu “Kako i zašto učiti o medijima?” bilo je Dječje gradsko vijeće Grada Velike Gorice. Ovogodišnji susret Dječjih vijeća organiziran je u znaku 20 godina akcije „Gradovi i općine-prijatelji djece“ i 30 godina Konvencije UN-a o pravima djeteta. Dječje gradsko vijeće Grada Našica, sudjelovalo je u programu sa svojim predstavnicima iz sve tri škole. Naši predstavnici Grada bili su dječji vijećnici Marko Minarik, OŠ Ivan Brnjik Slovak Jelisavac, Dorotea Horvat, OŠ kralja Tomislava Našice i Gabrijela Sarajlić, OŠ Dore Pejačević Našice te njihova povjerenica Sanela Mandić Vidaković, pedagoginja OŠ Dore Pejačević Našice.
Sveprisutnost medija u različitim aspektima društvenog života urodila je i nizom socioloških, psiholoških i komunikacijskih istraživanja koja nastoje rasvijetliti ulogu masovnih medija u suvremenom društvu, a pogotovo životu djece. Masovni mediji zauzimaju istaknuto mjesto u svakodnevnom životu djece te je jako bitno ukazati koje su prednosti, a koje opasnosti te kako se ponašati u situacijama u kojima su možda žrtve određenih internetskih stranica i ostalih medijskih sadržaja. Također je vrlo bitno ukazati djeci mogućnosti rješavanja nastalih problema i sve osobe i organizacije kojima se mogu obratiti za pomoć – rekla nam je pedagoginja Mandić Vidaković.

top music

Domaća TOP lista 16.09.2020.

TOP MUSIC – strane – rujan

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.06.2020.

10.06.2020.

17.06.2020.

24.06.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit