Kabaret kod veselih muškaraca

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Radio Našice organizira kazališnu predstavu “Kabaret kod veselih muškaraca” koju možete pogledati u petak, 20. travnja, od 20 sati. Ulaznice nabavite u pretprodaji u Radiju Našice, Dore Pejačević 2, radnim danom od 8 do 14 sati. Informacije možete dobiti na telefon 031/613-617.

http://www.youtube.com/watch?v=I78aF8soMBA

Posao teatra, kao i ostalih umjetnosti, oduvijek je bio zabaviti ljude. Ta zadaća uvijek je teatru pribavljala posebno dostojanstvo i nikakva legitimacija osim ove nije mu potrebna, ova dakako bezuvjetno.

Lako biste mogli pomisliti da je ovo misao nekog komediografa i prevarili biste se. Ovo je misao velikoga i slavnoga Bertolta Brechta.
Da kazalište mora zabaviti notorna je činjenica koju će vam potvrditi svaki gledatelj i glumac. Unatoč tomu ta bitna sastavnica glumišta je gotovo zanemarena. Istini za volju pisana riječ o  teatru od samih početaka “boluje“ od pretežitog oslanjanja na dramski tekst pa joj je oduvijek izmicao užitak u tjelesnom i duhovnom gibanju, dakle kazalište samo.

Pučko zabavljačko kazalište ako je doista kazalište oduvijek je bilo djelotvornije od teatra skrivenoga iza tradicije i zadanog ugleda, jednostavno zato  što je živahnije, neopterećeno stegama obzira i obraća se širem gledateljstvu, kratko rečeno demokratičnije je.

Nesklonost prema pučkom kazalištu nedvojbeno počiva na krivim i antikazališnim pretpostavkama. Bezbroj  bezvrijednih drama i tragedija napisano je i izvedeno u protekla dva tisućljeća. “Velike istine“ ionako su odavno potrošene a one “male“ tinjaju u svakoj dobroj predstavi.

Okružju pučkog teatra već više od sto godina pripada i kabaret. Zapravo o kabaretu se malo zna jer ga po starom običaju rado podcjenjujemo. Kabaret je kazališna forma koja svakako na najizravniji i najprihvatljiviji način demistificira i demantira ili potvrđuje “velike istine“ zabavljajući pri tom gledatelje kroz pjesmu, ples i glumu.

Ovaj naš kabaret progovorit će o temama koje su oduvijek bile  pa su tako i danas sastavni dio naših života … ljubav … politika… život sam i … ne, ne, ne smrt… i opet ljubav… pomalo lokalan, pomalo globalan ali svakako aktualan i nadamo se zabavan.

Draško Zidar

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit