Još jedna uspješna “Škola u prirodi”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Učenici viših razreda koji uče slovački jezik i kulturu u školama našičkog kraja – OŠ kralja Tomislava Našice i OŠ Ivan Brnjik Slovak Jelisavac – sretno su se vratili iz “Škole u prirodi”, koja se svakog ljeta održava u Republici Slovačkoj. Ove godine bili su u mjestu Mýto pod Ďumbierom u južnom predjelu Niskih Tatri, gdje im je smještaj osigurao Metodički centar za inozemne Slovake s Univerziteta Mateja Bela Banska Bystrica. U “Školi u prirodi” sudjelovali su i učenici iz osnovnih škola iz Jelisavca, Međurića, Iloka, Osijeka, Višnjevca, Soljana, Josipovca Punitovačkog, kao i učenici iz Poljske, s kojima su se kroz svih deset dana družili i sprijateljili. Svakodnevno su bile organizirane raznovrsne aktivnosti: učenje jezičnih fraza, praktične radionice izrade eko predmeta, upoznavanje sa florom i faunom okoline, rješavanje radnih zadataka, sportske igre, dječja olimpijada, učenje narodnih plesova, izlet u Bansku Bystricu, posjet Bystrianskoj spilji i Vydrovskoj dolini, planinarenje u Narodnom parku Niske Tatre, kupanje u športskim bazenima, a na kraju dana zabavne i društvene igre i disco.Sve ove aktivnosti bile su pod stručnim vodstvom lektora i voditelja sa UMB Banska Bystrica s glavnom i vrlo kreativnom voditeljicom Radkom Cachovanovom, a djeca su imala osiguranu i zdravstvenu zaštitu i pomoć. Radionice su držali i biolozi iz Prirodoznanstvenog muzeja Banska Bystrica i ugodno su se iznenadili kako su učenici bili dobro “potkovani” u znanju o prirodi, biologiji i ekologiji i pokazali spretnost u praktičnim dijelovima kao prepoznavanje drveća, ishranom i načinom života životinja. Predzadnji dan Škole u prirodi sudionici su posadili lipu kao drvo prijateljstva i simbol svih Slavena. U večernjem programu završne večeri nastupili su Natali Budoš – učenica šestog razreda na gitari, Gracia Hlobik – učenica osmog razreda koja je recitirala pjesnika Ludovita Štura i predstavila svoju modnu reviju, a svi ostali učenici otpjevali su hrvatsku pjesmu Moja diridika i slovačku pjesmu Tancuj, tancuj.Ovaj projekt je realiziran preko međunarodne suradnje Ministarstva školstva, znanosti, istraživanja i sporta Slovačke Republike i Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske s posrednikom Slovačkim centrom za kulturu Našice u RH. Svi hrvatski učitelji-voditelji Ana Marošević, Boženka Dasović, Vlatko Miksad i Josip Kvasnovski, kao i učenici, vratili su se zadovoljni još jednom uspješnom “Školom u prirodi”.

izvor: OŠ kralja Tomislava

top music

Domaća TOP lista 10.07.2020.

TOP MUSIC – strane – srpanj

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.06.2020.

10.06.2020.

17.06.2020.

24.06.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit