Izvještaj Policijske uprave osječko-baranjske

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

 

Kako doznajemo iz policijskog izvješća tijekom vikenda na području Policijske uprave osječko–baranjske zabilježeno je šesnaest prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće pet je osoba lakše ozlijeđeno, a preostalih četrnaest nesreća za posljedicu je imalo materijalnu štetu. Dvanaest se dogodilo na području Osijeka, tri na području Našica, a jedna na području Đakova.

Iz izvješća doznajemo i kako je u ponedjeljak, 27. svibnja oko 11 sati na malom kružnom toku prometa u naselju Sjenjak u Osijeku, u blizini ugostiteljskog objekta „Tango“, vozač bicikla pao na kolnik. U cilju rasvjetljavanja događaja, policija moli svjedoke očevice događaja i osobe koje mogu dati obavijesti o događaju, da se jave osobno u Postaju prometne policije Osijek ili na brojeve telefona 031/237-112 i 237-114.

Nadalje, provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je jedan maloljetnik počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama, dok je drugi počinio kazneno djelo omogućavanje trošenja droga. U poslijepodnevnim satima 31. svibnja policijski službenici na Šetalištu kardinala Franje Šepera u Osijeku zaustavili su dvojicu maloljetnika. Mladići su im dragovoljno predali nekoliko desetaka grama droge marihuana – cannabis, nekoliko jointa ukupne težine nekoliko grama, nekoliko grama droge amfetamin speed, metalne drobilice i preciznu digitalnu vagu. Kriminalističkim istraživanjem policijski službenici utvrdili su da je maloljetnik drugom maloljetniku ustupio na uživanje jedan joint. Drugi mladić posjedovao je drogu namijenjenu neovlaštenoj prodaji. Policija nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznene prijave.

U večernjim satima 31. svibnja nepoznati je počinitelj provalio u prostorije obiteljske kuće u Bosutskom naselju u Osijeku. Počinitelj je ukrao više komada satova i maketu plinskog pištolja. Vlasniku je nastala materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna.
U noći s 1. na 2. lipnja nepoznati je počinitelj provalio u prodavaonicu u Monspergerovoj ulici u Osijeku i ukrao video opremu te više stotina kuna. Potom je u dvorištu ukrao obuću i dva bicikla. Nastala je materijalna šteta od više tisuća kuna.
Nepoznati je počinitelj u noći s 1. na 2. lipnja provalio i u prodavaonicu u Lugu. Iz prostorija prodavaonice počinitelj je ukrao više stotina kuna i neutvrđenu količinu cigareta. Nastala je materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna.
Policija traga za nepoznatim počiniteljima.

U izvješću piše i kako je oko 13 sati 31. svibnja došlo do samozapaljenja dimnjaka kotlovnice u dvorištu obiteljske kuće u Glavnoj ulici u Kotlini. Požar se proširio na drvenu dasku na dimnjaku i na krovište kotlovnice. Izgorjelo je nekoliko kvadratnih metara krovišta. Požar su ugasili vatrogasci Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Grada Belog Manastira. Nitko nije ozlijeđen prilikom izbijanja požara. Vlasnici je nastala materijalna šteta od oko deset tisuća kuna. Policija nadležnom državnom odvjetništvu podnosi izvješće.
Iz policije građanima skreću pažnju da provjere dimovodne putove sustava za grijanje s obzirom na to da su u posljednje vrijeme u nekoliko navrata evidentirali zapaljenje dimnjaka.
Iz policijskog izvješća doznajemo i kako je nepoznati počinitelj u noći s 1. na 2. lipnja iz otključanog osobnog automobila ukrao torbicu 39-godišnje hrvatske državljanke. Nastala joj je materijalna šteta od više tisuća kuna. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.
Nepoznati je počinitelj u noći s 1. na 2. lipnja iz rezervoara teretnog automobila parkiranog u Donjem Miholjcu ukrao nekoliko stotina litara goriva. Vlasniku je nastala materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna.
Također u noći s 1. na 2. lipnja nepoznati je počinitelj na parkirališnom prostoru autoceste „A-5“ iz teretnog automobila ukrao nekoliko stotina litara goriva. Vlasniku je nastala materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna.
Policija traga za nepoznatim počiniteljima.
Nadalje, u noći s 1. na 2. lipnja nepoznati je počinitelj iz prizemlja stambene zgrade u Đakovu ukrao bicikl. Vlasnici, 39-godišnjoj hrvatskoj državljanki, nastala je materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna.  Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo posebno izvješće. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.
Iz izvješća doznajemo i kako je završeno kriminalističko istraživanje nad jednom osobom te se sumnja da je 40-godišnji hrvatski državljanin počinio tri kaznena djela teška krađa. Tijekom ožujka 40-godišnjak je provalio u prostorije prodavaonice u Ulici bana Josipa Jelačića u Đakovu i ukrao nekoliko stotina kuna. Potom je pokušao provaliti u dvije susjedne prodavaonice.
Tijekom svibnja 40-godišnjak je provalio u prostorije frizerskog salona u Belišću. Ukrao je nekoliko stotina kuna, i prostorije ugostiteljskog objekta u Ulici Republike u Petrijevcima gdje je ukrao je nekoliko stotina kuna.
Polciija nadležnim državnim odvjetništvima podnosi posebna izvješća.

U večernjim satima 30. svibnja nepoznati je počinitelj u vrijeme održavanja manifestacije na prostoru „Bajera“ u osječkom naselju Jug II, iskoristio nepažnju 27-godišnjaka. Sa stola mu je ukrao mu mobitel vrijednosti nekoliko tisuća kuna. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

Izvor: PU osječko-baranjska

top music

Domaća TOP lista 27.06.2020.

TOP MUSIC – strane – srpanj

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.06.2020.

10.06.2020.

17.06.2020.

24.06.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit