Izvješće Policijske uprave osječko-baranjske

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Na području Policijske uprave osječko – baranjske u protekla 24 sata policija je evidentirala sedam kaznenih djela. Izdvajamo  krivotvorenje isprave,  tešku krađa i krađu.  Nakon završenog kriminalističkog istraživanja policija sumnja da je 25-godišnji hrvatski državljanin iz Budimaca počinio kazneno djelo – krivotvorenje isprava. U srijedu, 4. prosinca 2019, u Osijeku, počinitelj iz Budimaca dogovorio je prodaju osobnog automobila s 32-godišnjakinjom iz Osijeka. Prilikom popunjavanja kupoprodajnog ugovora upisao je osobne podatke bivšeg 32-godišnjeg vlasnika iz Črnkovaca te ga je vlastoručno potpisao bez njegova znanja i dopuštenja.
U noći, s 26. na 27. svibnja, u Osijeku je nepoznati počinitelj provalio u trgovinu na Zelenom polju. Pod okriljem noći iz trgovine je ukrao pohranjeni novac, slatkiše i žvakaće gume te s ukradenim predmetima udaljio s mjesta događaja. Pravnoj osobi iz Osijeka nastala je materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna.
U utorak navečer, 26. svibnja, u Donjem Miholjcu, nepoznati počinitelj je iz ograđenog dvorišta gdje se nalazio golubinjak ukrao goluba vrste „Američki king“ te se s golubom udaljio u nepoznatom smjeru.
Vlasniku 67-godišnjem hrvatskom državljaninu iz Donjeg Miholjca nastala je materijalna šteta veća od 4 000 kuna.
Završenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 37-godišnji hrvatski državljanin iz Batine počinio kazneno djelo krađa u mjestu Bizovac. U utorak, 3. svibnja, u lječilištu, 37-godišnjak iz Batine je iz sobe 46-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Višnjevca ukrao mobilni telefon vrijednosti od nekoliko tisuća kuna.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirano je sedam prometnih nesreća. Evidentirane prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Osijeka i Donjeg Miholjca dogodile su se po tri prometne nesreće, a na području Đakova jedna.
Jučer, 27. svibnja, na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu su zaustavljena 3 vozača osobnog automobila koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.  Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 00,32 sati u Feričancima, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 41-godišnji hrvatski državljanin iz Valenovca, koji je upravljao osobnim automobilom uz nedozvoljenu koncentraciju alkohola u krvi 1,58 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.
Noćas, 28. svibnja, oko 2 sata, u Osijeku, u Ružinoj ulici, u nadzoru prometa zaustavljen je 25-godišnji hrvatski državljanin iz Čepina, koji je upravljao osobnim automobilom, te se odbio podvrgnuti ispitivanju na prisutnost droga u organizmu. Za počinjeni prekršaj istome je izrečena novčana kazna u iznosu od 10 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca i 6 negativnih prekršajnih bodova.
Jučer, 27. svibnja provedene su pojačane mjere usmjerene na utvrđivanje prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila. Utvrđeno je 107 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 4 nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 2 nepropisna pretjecanja i 4 ostala prekršaja.

izvor: PU OBŽ

top music

Domaća TOP lista 10.07.2020.

TOP MUSIC – strane – srpanj

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.06.2020.

10.06.2020.

17.06.2020.

24.06.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit