Izvješće Policijske uprave osječko-baranjske

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Na području PU osječko – baranjske u protekla 24 sata evidentirano je sedam kaznenih djela. Jučer,  oko 7,50 sati, u Ulici Ive Andrića, u Šećerani, 69-godišnjem hrvatskom državljaninu iz Baranjskog Petrovog Sela na osobnom automobilu prilikom vožnje, došlo je do požara u predjelu motora. Vatru su ugasili pripadnici Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Grada Belog Manastira. Prikupljenim saznanjima utvrđeno je da je do požara došlo zbog tehničkog uzroka. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, a nastala materijalna šteta iznosi oko 20.000 kuna. Jučer, oko 11:30 sati između mjesta Kneževi Vinogradi i Karanac, djelatnik tvrtke 56-godišnji hrvatski državljanin, prilikom izvođenja radova pronašao je ručnu bombu iz II. svjetskog rata.
Bombu je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu na mjestu pronalaska izuzeo.  Istoga dana oko 13.25 sati, u blizini mjesta Jagodnjak, 46-godišnji hrvatski državljanin u odvodnom kanalu pronašao je trenutnu tromblonsku minu M 60. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu na mjestu pronalaska minu je izuzeo. Policija podsjeća građane da akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“ još traje. Pozivaju građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo Vas da takva sredstva ne donosite u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja. O namjeri predaje obavijeste nas na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Poslat ćemo stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92. Završenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 28-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka počinio kaznena djela krađa i teška krađa.  Tijekom travnja 2020. godine, u Dalmatinskoj ulici, u Osijeku, u više navrata 28-godišnjak ušao je u dvorište kuće u izgradnji i provalio u pomoćne prostorije u vlasništvu 35-godišnjeg, 33-godišnjeg i 29-godišnjeg hrvatskih državljana iz Osijeka te ukrao oko 15 metara električnog kabla, PVC prozor, PVC kante s različitim građevinskim alatom i električnim materijalom. Vlasnici su oštećen za nekoliko tisuća kuna. Završenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 34-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka počinio kazneno djelo  prijevare.
U periodu od 20. do 30. travnja, 34-godišnjak je na neutvrđen način došao u posjed osobnih podataka 47-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Strizivojne. Počinitelj je putem Internet trgovine sklopio pretplatnički ugovor s telekomunikacijskom tvrtkom bez znanja i odobrenja oštećenog. Nakon sklopljenog ugovora preuzeo je mobilni telefon i telefonske bonove te na taj način oštećenom prouzročio materijalnu štetu u iznosu od nekoliko tisuća kuna. U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće četiri osobe su zabile lake tjelesne ozljede, dok su ostale dvije prometne nesreće za posljedicu imale materijalnu štetu. Tri prometne nesreće dogodile su se na području Đakova, dvije na području Osijeka i jedna na području Belog Manastira.

izvor: PU osječko-baranjska

top music

Domaća TOP lista 16.09.2020.

TOP MUSIC – strane – listopad 20

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

07.10.2020.

14.10.2020.

21.10.2020.

28.10.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit