Izrada Nacionalnog plana razvoja prerade drva i proizvodnje namještaja Republike Hrvatske za razdoblje od 2022. do 2030. godine

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Održana je I. sjednica Stručne radne skupine, kojom je predsjedavala Renata Ojurović, ravnateljica Uprave šumarstva, lovstva i drvne industrije

Donošenjem Odluke Vlade Republike Hrvatske dana 29. srpnja 2021. započeo je postupak izrade Nacionalnog plana razvoja prerade drva i proizvodnje namještaja Republike Hrvatske za razdoblje od 2022. do 2030. godine i , srednjoročnog akta strateškog planiranja kojim će se u skladu sa zakonodavnim okvirom sustava strateškog planiranja i upravljanja razvojem Republike Hrvatske pobliže definirati provedba ciljeva i prioritetnih područja javnih politika iz Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. godine za ove dvije strateške gospodarske djelatnosti.

Dana 13. rujna 2021. održana je I. sjednica Stručne radne skupine za izradu nacrta prijedloga ovih dokumenata,u čijem sastavu je širok krug relevantnih dionika: Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Fakultet šumarstva i drvne tehnologije i Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatska gospodarska komora Zajednica za industrijski dizajn, Hrvatska udruga poslodavaca, Hrvatska obrtnička komora, Hrvatska komora inženjera šumarstva i drvne tehnologije, Hrvatska zajednica županija te je posebna pozornost posvećena sudjelovanju samih gospodarstvenika, kroz Udruženje drvno-prerađivačke industrije pri HGK.

Sjednica je uključivala i prezentaciju predstavnice Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Uprave za strateško planiranje i koordinaciju fondova EU na temu „Strateško planiranje i izrada Nacionalnih planova“. Prema planiranom hodogramu rada, dokumenti bi trebali biti pripremljeni za proceduru usvajanja na Vladi Republike Hrvatske najkasnije do 31. ožujka 2022.

S ciljem odgovarajućeg informiranja i komunikacije postupka planiranja javnih politika te ostvarivanja transparentnosti, pravovremenosti i učinkovitosti izrade i provedbe kao i praćenja provedbe i vrednovanja Nacionalnog plana, slijedi donošenje Komunikacijske strategije. Komunikacija s javnošću ostvarivat će se putem komunikacijskih kanala te će se redovito objavljivati sve informacije vezane za izradu i provedbu Nacionalnog plana, na poveznici Nacionalni plan razvoja prerade drva i proizvodnje namještaja Republike Hrvatske za razdoblje od 2022. do 2030. godine.

izvor: Ministarstvo poljoprivrede

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit