Izazovi iscjeliteljskih praksi New Age-a

Facebook
Twitter
Pinterest
U Našicama je sinoć, u duhovno-pastoralnom centru Emaus, održano predavanje pod nazivom “Izazovi iscjeliteljskih praksi New Age-a”. Predavanje je održao fra Josip Blažević – jedan od najboljih poznavatelja istočnjačke duhovnosti i novih religioznih pokreta u Hrvatskoj. Na Papinskom sveučilištu Gregoriana doktorirao je na temu "Iskustvo ljudskoga tijela u interpretaciji Istoka i Zapada".

Fra Josip Blažević napisao je knjige “Proroci Novoga doba”, “Joga i kršćanstvo”, “Sai Baba i/ili Isus Krist, a nedavno mu je objavljena knjiga o Reikiju. Zapadna civilizacija susreće se s problemom tumačenja i prestavljanja određenih religioznih tehnika s istoka kao da su terapijske – rekao je fra Josip i istaknuo da se srž problema sastoji u prihvaćanju ili neprihvaćanju sebe kao osobe. Potrebno je – dodao je – otkriti istinsko značenje patnje u svjetlu Kristovoga križa. Ljudi koji prakticiraju “iscjeliteljske terapije” riskiraju zanemarivanje svojeg zdravlja u smislu usluga klasične medicine, a drugi je rizik ulazak u svijet okultnoga – zaključio je na sinoćnjem predavanju fra Josip Blažević.

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit