Izaslanstvo Županije položilo vijence

Facebook
Twitter
Pinterest

Povodom Dana državnosti Republike Hrvatske, a u spomen na poginule hrvatske branitelje, župan Ivan Anušić i njegovi zamjenici Mato Lukić i Josip Miletić, zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka Dragan Vulin, predstavnici PU osječko-baranjske i HV-a, koordinacije i udruga hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata te ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak i saborski zastupnik Goran Ivanović jučer su položili vijence i upalili svijeće ispred Središnjeg križa na Centralnom groblju u Osijeku.

– Danas obilježavamo Dan državnosti Republike Hrvatske i prisjećamo se svih koji su dali svoj život da bi imali samostalnu i neovisnu RH, kao i svih generacija koje su stoljećima prije davali svoje živote za Hrvatsku i hrvatski narod. Danas je vrijeme za na određeni način podvući crtu te vidjeti kakvu Hrvatsku imamo, kakva je u zadnje 32 godine, da li imamo državu kakvu želimo, kakvu smo željeli i kakvu su zamišljali svi koji su 90-ih godina krenuli u oružani otpor srpskoj agresiji na RH i dali svoje živote. To je pitanje za svakoga od nas pojedinačno, no danas trebamo svakako reći da je RH članica euroatlantskih integracija, članica NATO-a i EU, država koja svoju neovisnost baštini na svim europskim vrijednostima i tako treba biti, a bit će i ubuduće – kazao je župan Ivan Anušić te svim državljanima RH, Hrvatima i Hrvaticama i svima koji vole ovu državu, čestitao Dan državnosti.

 

izvor: OBŽ

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit