Izaslanstvo Županije i udruga iz Domovinskog rata odali počast

Facebook
Twitter
Pinterest

U povodu 22. obljetnice smrti dr. Franje Tuđmana danas su izaslanstava Osječko-baranjske županije, Grada Osijeka i Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rada OBŽ položili cvijeće i upalili svijeće pred spomenikom prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu na Trgu slobode u Osijeku.

– I ovom prigodom sjećamo se vremena stvaranja samostalne Republike Hrvatske i uloge dr. Franje Tuđmana u povijesti naše mlade države, povijesti koja je započela ratom i koju je on vodio, što mu daje jednu od najvećih uloga među Hrvatima kroz cijelu povijest. Donosio je odluke koje tada nije bilo jednostavno donositi. Ni danas, s odmakom vremena, ne možemo sa sigurnošću reći da li su neke bile dobre ili ne, no tada su se morale donositi jer je bio rat. U tim okolnostima trebalo je imati vizije, snage, hrabrosti, znanja i svega što je imao da bi Hrvatsku proveo kroz rat, da bi ga završili i 1995. godine Hrvatsku oslobodili akcijom Oluja, a potom jedini u svijetu uspješno odradili mirnu reintegraciju okupiranog područja, dijela istočne Hrvatske. Uz Stjepana Radića i Antu Starčevića, dr. Franjo Tuđman je jedan od najvećih hrvatskih sinova – rekao je župan Ivan Anušić.

Gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić naglasio je kako se s velikom zahvalnošću prisjećamo prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. – Pod njegovim vodstvom i uz nemjerljiv doprinos hrvatskih branitelja obranjena je, stvorena i međunarodno priznata Republika Hrvatska. Na nama je da je nastavimo graditi i od nje napravimo poželjno mjesto za život, kao što trenutno činimo u gradu Osijeku – kazao je gradonačelnik Radić.

 

izvor: OBŽ

 

 

 

 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit