Izaslanstva Županije i Grada u posjetu Slovačkoj

Facebook
Twitter
Pinterest
Izaslanstvo Osječko – baranjske županije predvođeno županom Krešimirom Bubalom i delegacijom Grada Našica u kojoj su bili gradonačelnik Krešimir Žagar i dopredsjednik Gradskog vijeća Robert Rigo, jučer se vratilo iz Slovačke. Bio je to uzvratni posjet Žilinskoj samoupravnoj županiji i Općini Stara Bystrica, području s kojeg potječu Slovaci koji žive u našičkom kraju. Prvog dana posjeta održani su razgovori župana Juraja Blanara i Krešimira Bubala, a razgovaralo se o kulturnoj, sportskoj te gospodarskoj suradnji ovih dviju županija. U razgovorima su sudjelovali i Pavol Holeštiak, ravnatelj Ureda Žilinske samoupravne županije, gradonačelnik Našica Krešimir Žagar te pročelnici i voditelji pojedinih odjela obaju županija.

Drugog dana posjeta, našičko je izaslanstvo primio načelnik Općine Stara Bystrica i zastupnik u Parlamentu Slovačke Republike Jan Podmanicky. Uz kulturu, sport i gospodarstvo, vežu nas i rodbinske ali i prijateljske veze – rečeno je na sastanku, a dogovoren je i novi sastanak koji će biti održan vrlo brzo, već idućeg mjeseca u Jelisavcu, na tradicionalnoj Večeri korbačika. Osim radnog dijela, posjet je bio i turistički pa su članovi našeg izaslanstva posjetili kulturne i povijesne znamenitosti ovog kraja Slovačke te kušali neke tradicionalne slovačke specijalitete.

U isto vrijeme, u Staroj Bystrici su gostovali članovi Matice slovačke Jelisavac i SKUS-a Ivan Brnjik Slovak Jelisavac gdje su održali dva nastupa. Prvi, cjelovečernji koncert održali su u mjestu Čadca, a drugi na smotri folklora u Staroj Bystrici na kojoj su nastupila i folklorna društva iz Slovačke, Češke i Poljske. Jelisavčani su se predstavili starim pjesmama i plesovima koje su iz slovačke donijeli njihovi preci, a publici su se obratili župan Osječko – baranjske županije Krešimir Bubalo, gradonačelnik Našica Krešimir Žagar te predsjednik Matice slovačke Jelisavac Vilko Hulak. Posebno iznenađenje publici su priredili glazbenici SKUS-a Ivan Brnjik Slovak koji su na pozornicu pozvali našičkog gradonačelnika te su zajedno otpjevali pjesmu „Ne dirajte mi ravnicu“. Jelisavački folkloraši se iz Slovačke vraćaju večeras.

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit