Istra jučer, danas Slavonija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U Osijeku je danas, u nastavku gastro manifestacije Gourmet Slavonija, Baranja i Srijem održana konferencija o turizmu pod nazivom Istra jučer, danas Slavonija. „Recept za uspjeh“ donijeli su sudionici iz Istre, ali i izvan granica Hrvatske. Svoja iskustva gostima su iznosili Selimir Ognjenović, vlasnik I.D. Riva Toursa iz Munchena, tour operator koji dovodi najviše njemačkih gostiju u Hrvatsku, a upravo je prve goste doveo u Istru. Veljko Ostojić, bivši ministar turizma koji je sredinom 90.-tih bio direktor TZ Istre, a danas vodi Hrvatsku udrugu turizma, Sonja Sacco iz Istarske turističke agencije, Denis Ivošević, direktor TZ Istra te Sonja i Valter Kostešić, arhitekti koji sudjeluju u obnovi brojnih starih kuća koje su u  unutrašnjosti Istre pretvorene u kuće za odmor.
Konferenciji je nazočio i župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić koji je tom prilikom istaknuo kako je Istra napravila iskorak u načinu rada, prezentacije i brendiranja svoje destinacije i danas su prepoznati u Europi i svijetu.
-Vrlo lako se isti način razvoja turizma može preslikati i kod nas, ovdje smo čuli osobna iskustva oko investiranja i razvijanja turističke ponude. Slavonija i Baranja imaju čak i veći turistički potencijal od Istre, ako povežemo njihova iskustva i naše resurse dobit ćemo vrhunski turistički brand – kazao je župan Anušić.
Selimir Ognjenović istaknuo je prednosti Slavonije i Baranje rekavši kako danas, za razliku od Istre nekad, naša regija ima turističku infrastrukturu.
-Prvi gosti iz Bavarske već dolaze i to nakon predstavljanja Osječko-baranjske županije u Munchenu u lipnju ove godine. Prirodna i kulturna baština, bogata gastro i eno ponuda te posebna gostoljubivost Slavonaca i Baranjaca učinit će Istočnu Hrvatsku izvrsnom kontinentalnom turističkom destinacijom – zaključio je Ognjenović.
Turizam u Istri, a tako i u Slavoniji i Baranji, nije cilj nego odličan put dolaska do cilja, a to je razvoj cijele regije – zaključak je danas održane konferencije.

izvor: OBZ

top music

Domaća TOP lista 16.09.2020.

TOP MUSIC – strane – rujan

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.06.2020.

10.06.2020.

17.06.2020.

24.06.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit