Internetska prijevara, oprez!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Na području Policijske uprave osječko – baranjske tijekom protekla 24 sata evidentirano je 13 kaznenih djela od kojih policija izdvaja dva kaznena djela krađe i kazneno djelo prijevare.

UKRAO KATALIZATOR S OSOBNOG AUTOMOBILA
U noći 9. rujna, u Đakovu, nepoznati počinitelj je s parkiranog osobnog automobila demontirao i ukrao katalizator .
Vlasniku 66-godišnjaku počinjena je materijalna šteta veća od 1.000 kuna.

NEPOZNATI POČINITELJ UKRAO BICIKL
U razdoblju od 20. do 22. kolovoza, u Osijeku, nepoznati počinitelj je sa sportskog igrališta ukrao bicikl vlasništvo 26-godišnjaka. Vlasniku je počinjena materijalna šteta oko 2.000 kuna.

PRIJEVARA PUTEM INTERNETA
Početkom kolovoza ove godine, 27-godišnjakinja je putem internet stranice koja oglašava prodaju torbi naručila i kupila žensku torbu. Krajem kolovoza u poštanskom uredu preuzela paket, a u kojem nije bilo kupljene torbe.
Oštećenoj je počinjena materijalna šteta veća od 6.000 kuna.

Kako ne biste postali žrtva prevaranta, policija savjetuje da ne prihvaćate olako neprovjerena poznanstva i neuobičajene zahtjeve za novčane uplate. Jedna od najučinkovitijih obrana od prijevara preko interneta je podizanje svijesti potencijalnih žrtava o opasnostima s kojima se mogu susreti na internetu.
Više informacija o različitim oblicima internetskih prijevara te savjete kako se zaštiti, možete pronaći na internetskim stranicama policije i na YouTube kanalu MUP-a .

PROMETNE NESREĆE I OSTALI DOGAĐAJI U PROMETU
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je 5 prometnih nesreća, a u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba je lako tjelesno ozlijeđena. Preostale 4 prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodile su se 3 prometne nesreće te po jedna prometna nesreća na području Đakova i Našica.

Jučer je na području Policijske uprave u nadzoru prometa evidentirano 5 alkoholiziranih vozača osobnih automobila.  Najveća prisutnost alkohola u krvi evidentirana je u 19:55 sati, u Klokočevcima, gdje je zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 48-godišnjak iz Klokočevaca. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,06 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna do 20.000 kuna ili zatvor u trajanju do 60 dana, zabrana upravljanja motornim vozilom u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova. Jučer je, na državnoj cesti D2, u 14:50 sati, 25-godišnjak iz Trpinje upravljao osobnim automobilom brzinom od 162 km/h, što je za 50 km/h ili više veća brzina od dopuštene. Vozaču je izrečena kazna od 5.000 kuna, mjesec dana zabrane upravljanja motornim vozilom, a po pravomoćnosti prekršajnog naloga predviđena su i 3 negativna boda.

 

izvor: PU osječko-baranjska, foto: ilustracija PU

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit