Ime s 43 znaka

Facebook
Twitter
Pinterest

Jedan švedski par nakon pet godina međusobnog pregovaranja i kazne zbog 'neimenovanja djeteta' odlučio se za ime koje ima čak 43 znaka, no vlastima se ni to nije svidjelo. Švedski par kažnjen je zbog toga jer je svom sedmogodišnjem djetetu dao besmisleno ime Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssqlbb11116 (izgovara se kao ''/ˈalˌbin''). Par je predložio da će preimenovati dijete u A, no švedska vlada je i to odbila.

 

Roditelji, Elizabeth Hallin i neidentificirani otac, nisu uspjeli dati ime svom djetetu do petog rođendana i za to su kažnjeni s 5.000 kruna. Nakon toga su se odlučili za ime od 43 znaka. Iako su roditelji pronašli tisuću skrivenih poruka u ovom imenu, sud u tome nije vidio nikakav smisao i nije poništio kaznu. 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit