Iako raste broj oboljelih, panika je nepotrebna

Facebook
Twitter
Pinterest

U Osijeku je do jutros evidentirano 26 oboljelih od COVID-a19, ali se očekuje da će broj zaraženih korona virusom sljedećih dana rasti. Prvi puta je došlo do proboja virusa u KBC, jer su dvije osobe prošle trijažu, a tek kasnije je utvrđeno da su zaražene – izvijestila je na današnjoj konferenciji za novinare Županijskog stožera civilne zaštite dr. Ljiljana Perić – predstojnica Klinike za infektologiju osječkog KBC-a.
Ministar zdravstva Vili Beroš na današnjoj konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite održanoj u Zagrebu rekao je kako je Osijek novo žarište epidemije. Najavio je da će tijekom dana posjetiti Osijek kako bi tamošnjim zdravstvenim djelatnicima pružio potporu.
Nažalost, ovakve situacije se događaju – pojasnila je dr. Perić i dodala da su ostali bolesnici u KBC-u relativno dobro. Ukupno su dva bolesnika na respiratoru.
– Situacija se iz dana u dan pogoršava, ali to je sve očekivano. Možemo očekivati još novooboljelih, epidemiolozi su na terenu, za svakog  tko je zaražen utvrđujemo s kim su bili u kontaktu – izjavio je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije Zlatko Pandžić i najavio da će se testiranje uskoro nastaviti u KBC-u.
Policija je jučer dobila 13 dojava građana o kršenju mjera samoizolacije – izvijestio je načelnik Polcijske uprave osječko-baranjske Ladislav Bece. Obavljenim terenskim provjerama evidentirano je šest kršenja mjera samoizolacije građana koje su odredili sanitarni inspektori. Neodgovorni građani bit će novčano kažnjeni. Na upit novinara izvijesto je da je u Sportskoj dvorani Gradski vrt postavljeno 200 kreveta za prihvat lakše oboljelih, da je u pripremi je još nekoliko stotina, a građanima je poručio da o njima ovisi hoće li ti kreveti ostati prazni.
Župan Ivan Anušić istaknuo je da moramo biti disciplinirani. Iskazao je zadovoljstvo jer je histerija oko kupovine namirnica prošla. Zahvalio je svima koji danonoćno rade, osobito medicinskom osoblju koje vodi brigu o našem zdravlju. Za sve koji šire paniku i lažne vijesti potrebno je uvesti najstrože moguće kazne – zaključio je župan i zahvalio medijima na objektivnom izvještavanju.

foto: OBZ

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit