HVIDR-a Našice održala redovnu izvještajnu skupštinu

Facebook
Twitter
Pinterest

Članovi Udruge HVIDR-a Našice jučer su u Zoljanu održali redovitu izvještajnu skupštinu. Izvješće o radu i financijsko izvješće o protekloj godini podnio je predsjednik Miroslav Ranogajec koji je rekao da je udruga aktivna 31 godinu i svake godine u suradnji s Gradom obilježava važne datume poput Dana pobjede i Dana hrvatskih branitelja,  Dan 132. brigade te da će i dalje nastojati provoditi  aktivnosti i pomagati hrvatskim braniteljima:

31 godina je Udruge HVIDR-e.  Godinama smo aktivni i radili smo  svakodnevno,  no ove godine smo, nažalost, morali smanjiti radno vrijeme. Radimo utorkom, srijedom i četvrtkom od 9 do 12 sati. Sve ove godine smo, u suradnji s Gradom organizirali  obilježavanje  Dana pobjede u gradu Našicama i Dan hrvatskih branitelja i Dana 132.brigade. Dvije godine 5. kolovoza  organiziramo Šaranski kup hrvatskih branitelja koji je jedan od najačih takvih kupova u RH.   Što se tiče Grada Našica  pomažemo svim hrvatskim braniteljima, kao što smo i do sada pomagali. Najvažnije što nam se u prošloj godini dogodilo je da su pojedine ulice nazvane po našim hrvatskim braniteljima.  Naime, godinama smo težili da pojedine ulice  nose imena hrvatskih branitelja. Prošle godine smo,  u suradnji s Gradom u tome uspjeli tako da su poginuli hrvatski branitelji dobili tri ulice, to su  Glavaš, Momir Krmpotić i Hlevnjak – rekao je Ranogajec.

Članovima su podijeljene zahvalnice za 25, 20 i 15 godina rada u društvu.

Gradonačelnik Krešimir Kašuba čestitao je na radu i istakno kako Hrvatska postoji upravo zbog takvih kao što su oni te im zahvalio na educiranju mladih o Domovinskom ratu:

Pažljivo slušajući njihovo izvješće o radu vidljivo je da su stvarno aktivni, od onih edukativnih stvari, kao što je promicanje istine o Domovinskom ratu,  od vrtićke dobi pa sve do srednjoškolske, što na neki način redovito obavljaju i u čemu ih Grad apsolutno podržava, do podizanja kvalitete njihovog života.  U prošloj godini smo imali prilike pogledati film o Domovinskom ratu iz našeg kraja, ali bitna je i sinergija između osam udruga proisteklih iz Domovinskog rata u Našicama, na koje smo ponosni. Uvijek moramo isticati da su oni u Domovinskom ratu dali ono najvrijednije što su imali –  vlastite živote, a naši hrvatski branitelji koji su sada s nama dali su svoje zdravlje na tome i moramo biti posebno zahvalni – kazao je gradonačelnik.

Skupštini su nazočili i predsjednik zajednice udruga HVIDR-e Osječko-baranjske županije Ivan Lovrenčić, predsjednica Udruge udovica poginulih hrvatskih branitelja Našice Snježana Marod, predsjednik Udruge vukovarskih veterana Našice Davor Batrac, predsjednik Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Našice-Đurđenovac Stjepan Šprem, predsjednik Udruge hrvatskih veterana Domovinskog rata Ivica Lovošević i drugi predstavnici udruga Domovinskog rata s našeg područja.

Prije skupštine, članovi udruge su ispred spomen obilježja “Uskrsla Hrvatska” na Trgu dr.Franje Tuđmana položili vijence i zapalili svijeće za sve poginule hrvatske branitelje.

Radio Našice/K.M.

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit