Htio prošvercati cigarete u vrijednosti oko pola milijuna kuna

Facebook
Twitter
Pinterest

KAZNENA DJELA NA PODRUČJU PU OSJEČKO – BARANJSKE
Na području Policijske uprave osječko – baranjske tijekom protekla 24 sata evidentirano je 11 kaznenih djela od kojih policija izdvaja dva kaznena djela: krađa i izbjegavanje carinskog nadzora.
UKRAO MOBITEL
Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 23-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo Krađa. Dana, 21.kolovoza, u Bilju, 23-godišnjak je ukrao mobitel, vlasništvo 37-godišnje hrvatske državljanke, u taxi vozilu. Vlasnici je počinjena materijalna šteta u iznosu oko 2 000 kuna.
NAKON PROMETNE NESREĆE VOZAČU UKRALI AUTO
Jučer, 12.listopada, između mjesta Trnava i Kondrić, 20-godišnji hrvatski državljanin upravljao je osobnim automobilom te ulaskom u zavoj izgubio nadzor nad vozilom i sletio u kanal. Vozaču su, njemu tri nepoznate osobe, ponudile pomoć izvlačenja automobila iz kanala i vuče vozila na popravak na šta je i 20-godišnji vozač pristao. Tri nepoznate osobe vozilo su izvukle iz kanala te ga odvukle u nepoznatom smjeru i ukrale. Vlasniku vozila je počinjena materijalna šteta u iznosu oko 7 500 kuna.
POKUŠAO PROKRIJUMČARITI CIGARETE PREKO MEĐUNARODNOG GRANIČNOG CESTOVNOG PRIJELAZA U REPUBLIKU HRVATSKU
Jučer 12. listopada, na Međunarodni cestovni granični prijelaz Erdut, pristupio je četrdeset šestogodišnji državljanin Republike Srbije kao vozač teretnog i priključnog vozila registarskih oznaka Republike Srbije.Nakon obavljanja granične kontrole, policijski službenici Postaje granične policije Dalj pristupili su drugoj liniji granične kontrole te su uz suradnju s djelatnicima carine obavili pregled teretnog dijela kamiona i priključnog vozila. Pregledom tovarnog prostora priključnog vozila, ispod pšenice otkrivena je veća količina šteka cigareta u kartonskim kutijama. Naknadnim pregledom kartonskih kutija utvrđeno je da je vozač pokušao u Republiku Hrvatsku prokrijumčariti 24 510 kutija raznih vrsta cigareta bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske. Policijski službenici kriminalističke policije Policijske uprave osječko-baranjske i Postaje granične policije Dalj uhitili su počinitelja i predali pritvorskom nadzorniku zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Izbjegavanje carinskog nadzora“. Materijalna šteta se procjenjuje na iznos veći od pola milijuna kuna .
PROMETNE NESREĆE I OSTALI DOGAĐAJI U PROMETU
U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirano je 9 prometnih nesreća, koje su za posljedicu imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodilo se četiri prometne nesreće, na području Belog Manastira i Đakova dvije prometne nesreće, a na području Belišća jedna prometna nesreća.
Jučer, 12. listopada, na području Policijske osječko-baranjske u nadzoru prometa evidentirana su 2 vozača osobnog automobila koji su bili pod utjecajem alkohola. Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 20,50 sati, u Tenju, gdje je nadzoru prometa zaustavljen vozač osobnog automobila, 42-godišnji hrvatski državljanin iz Tenja. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,46 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 15 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.
U 19,05 sati, u Selcima Đakovačkim, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila, 21-godišnji hrvatski državljanin iz Đakova, uslijed neprilagođene brzine kretanja sletio je s kolnika te mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,31 grama po kilogramu.
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 16 500 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.
U 19,40 sati u Osijeku, u ulici J. J. Strossmayera, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila, 58-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka nepropisno se prestrojavao te udario u drugo vozilo. Alkotestiranjem mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 0,74 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 7 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda.

izvor: PUOBZ

foto: PUOBZ

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit