Hrvoje Šimić sudjelovao na Parlamentarnom obavještajno-sigurnosnom forumu u Londonu

Facebook
Twitter
Pinterest

Izaslanstvo Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini OESS-a, u sastavu voditelj Davor Bernardić, član Hrvoje Šimić te zamjenik člana Zvonimir Troskot, sudjelovalo je na Parlamentarnom obavještajno-sigurnosnom forumu u Londonu koji je organiziran uz domaćinstvo Donjeg doma Ujedinjene Kraljevine, a na poziv predsjednice Odbora za vanjske poslove i članice Odbora za nacionalnu strategiju Alicie Kearns. Na forumu je sudjelovao i zastupnik Davor Ivo Stier, član Odbora za vanjsku politiku Hrvatskog sabora.

Događaj je okupio više od 290 sudionika iz 61 države. Parlamentarni obavještajno-sigurnosni forum otvorio je njegov osnivač, američki kongresmen Robert Pitteenger uz predsjednicu vanjskopolitičkog odbora UK Aliciu Kearns, parlamentarca Donjeg doma UK i člana Upravnog odbora POS Foruma Boba Stewarta i američkog kongresmena Frencha Hilla. U formatu 17 panela razgovaralo se o globalnim obavještajno-sigurnosnim pitanjima te njihovom utjecaju na ukupnu vanjskopolitičku situaciju.

Izaslanstvo je na margirama Foruma održalo niz bilateralnih sastanaka od kojih su najistaknutiji s predsjednicom Odbora za vanjsku politiku Aliciom Kearns, delegacijom Bosne i Hercegovine, s delegacijom peruanskog Kongresa i australskom senatoricom – predsjednicom Zajedničkog odbora za korporacije i financijske usluge Deborah O’Neill. Na sastancima se razgovaralo vezano za teme panela Parlamentarnog foruma, o unapređenju međuparlamentarne suradnje, suradnji unutar Parlamentarne skupštine OESS-a, zatim o hrvatskoj zajednici i Hrvatima u državama sudionika sastanka te podršci Ukrajini u borbi za mir i cjelovitost te posljedicama rata.

Parlamentarni obavještajno-sigurnosni forum u Londonu 23. je po redu održan od osnutka 2014.godine. Vodeći je međunarodni sigurnosni forum koji pruža ekspertizu i suradnju među parlamentarcima i vladinim dužnosnicima kako bi se saveznici Sjedinjenih Američkih Država bolje upoznali s trenutnim globalnim sigurnosnim prijetnjama. Glavne teme koje su uključene u rad Foruma su kibernetička sigurnost, pranje novca temeljenog na trgovini, nezakonite financije, trgovina ljudima, 5G i kriptovalute.

izvor: saborski zastupnik Hrvoje Šimić

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit