Hrvoje Šimić, saborski zastupnik iz Našica, sudjelovao u promatračkoj misiji OESS-a na izborima u SAD-u

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Voditelj i član Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini OESS-a Davor Bernardić i Hrvoje Šimić sudjelovali su, u okviru Kratkoročne promatračke misije OESS-a, u promatranju izbora za Kongres Sjedinjenih Američkih Država održanih 8.studenoga. Izbornog dana, hrvatski promatrači obišli su deset izbornih mjesta u New Yorku, u različitim dijelovima grada. Bernardić smatra da je za SAD ključno da kao snažna i dobro uspostavljena demokracija nastavi pokazivati ​​svoju predanost poboljšanju izbornog sustava povećanjem biračkog prava, povećanjem sigurnosti izbora i suzbijanjem dezinformacija.

Šimić je mišljenja da su izazovi demokraciji s kojima se SAD suočava zajednički u mnogim zemljama OESS-a te da svi sudionici izbora moraju raditi zajedno kako bi se osiguralo da građani imaju povjerenje u njihove demokratske procese.

-Kongresni izbori 8. studenog, u sredini mandata, bili su kompetitivni i profesionalno vođeni, uz aktivno sudjelovanje birača, ali i uz prijetnje izbornim djelatnicima i nastojanja da se umanji povjerenje birača u izborni proces neutemeljenim dovođenjem u pitanje njegovog integriteta – složili su se međunarodni promatrači na brifingu nakon izbora. Ekonomija, inflacija i pitanja prava na pobačaj, bila su istaknuta pitanja diljem zemlje.

Više od 100 parlamentaraca OESS-a, uz potporu oko 30 tajnika delegacija, bilo je raspoređeno za promatranje izbornog dana u Kaliforniji, Virginiji, Marylandu, Wisconsinu, New Hampshireu, Nevadi, New Yorku, Missouriju i Okrugu Columbia. Ovo je bila deveta promatračka misija Parlamentarne skupštine OESS-a u SAD-u od 2004. godine i najveća ikad poslana.

izvor: Hrvoje Šimić, saborski zastupnik i član Parlamentarne skupštine OESS-a

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit