Hrvatski vinski oskari za feričanačka vina

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Na ovogodišnjem Festivalu graševine održanom u Kutjevu, feričanačka vina branda Enosophia i Feravina osvojila su četiri medalje. Zlatna diploma dodijeljena je Feravinu za Graševinu Miraz, dok je Graševina Dika osvojila srebrnu medalju. Vinima iz Enosophie, Trsu No.5 i pjenušavom vinu Today Blanc, žiri je dodijelio srebrne diplome.

Graševina branda Miraz iz 2019. godine u Kutjevu je ocijenjena s visokih 85 bodova. Vino karakterizira nježna zeleno-žuta boja, a posebnost ove graševine je u razvijenoj sortno otvorenoj aromi, izraženim mirisnim komponentama te naglašenoj voćnosti i kremoznosti. Kvalitetu je prepoznao i žiri Festivala graševine dodijelivši Mirazu zlatnu diplomu. Srebrna medalja pripala je Graševini Dika iz berbe 2021. godine. Proizvedena od najrasprostranjenije vinske sorte Slavonije, Graševina branda Dika ugodno je kiselo vino s aromom zreloga grožđa. Stručni žiri ovo je vino ocijenio s 81 bodom. Vrhunska vina branda Enosophia, Trs No. 5 i pjenušavo vino proizvedeno od graševine, Today Blanc, na Festivalu u Kutjevu osvojila su srebrene medalje, a oba vina ocijenjena su s visoka 83 boda. Ova vina proizvedena su od ručno ubranog grožđa što dodatno pojačava kvalitetu vina.

-„Ponosni smo na osvojene medalje za naša vina, jer su potvrda kvalitete, ali i samog načina proizvodnje, u koji ulažemo puno vremena, znanja i ljubavi. Odluka o modernizaciji proizvodnje i tehnologije pokazala se kao pravi put prema još boljim vinima. Graševina je sorta koja ima velik potencijal i pruža nam puno mogućnosti za proizvodnju različitih vina, od laganih i osvježavajućih, ozbiljnih bijelih vina pa sve do pjenušaca, a mi ćemo tu raznoliku paletu vinskih sorti nastaviti kreirati i u budućnosti“, istaknuo je direktor vinarija Enosophia, Ivan Maričić.

Festival graševine u Kutjevu se održava od 2008. godine, a ova se najvažnija sorta u Hrvatskoj uzgaja na 5700 hektara i potom čini čak 25 posto od ukupne proizvodnje vina u Hrvatskoj i svaku treću prodanu bocu na hrvatskim policama.

izvor: Enosophia

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit