HNK Osijek za maturante

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Prošlogodišnji projekt „HNK za maturante“ koji je rađen u suradnji s osječkim srednjim školama s ciljem pomoći maturantima u ponavljanju gradiva za državnu maturu iz predmeta Hrvatski jezik ove godine je proširen s dva nova naslova. S obzirom na aktualnu situaciju prouzročenu pandemijom koronavirusa, iz popisa redovite lektire za maturu prošle je godine izbačen “Kiklop” Ranka Marinkovića, kao i pjesništvo Dobriše Cesarića (“Oblak”, “Povratak”, “Pjesma mrtvog pjesnika”) koji su sada dodani zbirci od 13 videozapisa.

Osim na YouTube kanalu HNK-a u Osijeku videoradovi dostupni su i na digitalnoj platformi “U centru mature” Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja te im mogu pristupiti učenici iz cijele Hrvatske.

Izvor:HNK Osijek

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit