HNK Osijek na turneji u Poljskoj

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Hrvatsko narodno kazalište Osijek je, u okviru hrvatsko – poljske suradnje, 21. rujna krenulo na turneju Poljskom s predstavom „Udovice“ poljskog autora Slawomira Mrožeka, u režiji Jasmina Novljakovića. Turneja Poljskom obuhvaća tri grada: Krakow, Olsztyn i Radom. S HNKom u Osijeku na put su krenuli i zamjenica gradonačelnika Osijeka, Jasenka Crnković te pročelnik Ureda za gospodarstvo Osijeka, Igor Medić.
Prva izvedba predstave u Teatru Bagatela – Scena na Sarego 7 u Krakowu napunila je dvoranu. Ondje je održan i gospodarski sastanak na kojem su sudjelovali zamjenica gradonačelnika Osijeka, gospođa Jasenka Crnković, pročelnik ureda za gospodarstvo Osijeka, gospodin Igor Medić te g. Marijan Barić, treći tajnik Veleposlanstva Republike Hrvatske u Republici Poljskoj i počasni konzul Republike Hrvatske u Republici Poljskoj, g. Pawel Wlodarczyk.
U petak, 24. rujna u prepunoj dvorani Teatra Jaracza u Olsztynu, HNK Osijek je s Udovicama otvorio međunarodni Via Carpatia Festival. Publika, ali i tamošnja struka bili su oduševljeni izvedbom, režijom i prema riječima ravnatelja olsztynskog kazališta, Zbigniewa Brzoze, novim načinom čitanja autora teksta Udovica, Slawomira Mrožeka. Posebno iznenađenje u publici bili su hrvatski vojnici iz obližnje NATO baze u Poljskoj. Uz veliku pomoć hrvatskog veleposlanstva u Poljskoj i našeg veleposlanika g. Tomislava Vidoševića, uz počasnog konzula Hrvatske u Poljskoj, dogradonačelnica Osijeka Jasenka Crnković Ex Jerković i pročelnik Ureda za gospodarstvo Igor Medić predstavili su grad Osijek kod maršaleka Warminsko-Mazurskog vojvodstva Gustawa Marek Brzezin i gradonačelnika Olsztyna, g. Piotora Grzymowicza te održali gospodarsko investicijski panel u znanstveno-tehnološkom parku u Olsztynu gdje su predstavili i investicijske potencijale Osijeka namijenjenim poljskim investitorima i tvrtkama te dogovorili konkretnu poslovnu suradnju.
Danas u 19.00 sati, predstava Udovice bit će izvedena u Teatru Powszechny u Radomu te 28. rujna završava osmodnevna turneja Poljskom i kreće se prema Osijeku.

Izvor: HNK Osijek

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit