Herman Sušnik i službeno otvorio Festival

Facebook
Twitter
Pinterest
ImageU Velikom našičkom parku danas je i službeno otvoren Festival "Dani slavonske šume" koji se u našem gradu održava od četvrtka. Festival je otvorio državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja šumarstva i vodnog gospodarstva Herman Sušnik. O značaju festivala govorio je i predsjednik Uprave "Hrvatskih šuma" – Darko Vuletić.
– Stvorili smo dobru firmu i vrijeme je da damo značaj nekim stvarima na koej dosad nismo obraćali pažnju. Vrijeme je sttoga za prezentaciju činjenice da gospodarsimo šumama na najbolji mogući način vodeći računam o svim ekološkim i scijalnim kategorijama.

Dobrodošlicu svim gostima grada zaželio je gradonačelnik Krešimir Žagar. Svečanosti otvorenja bili su nazočni i ministar Berislav Rončević, saborski zatsupnik Vlatko Podnar, osječko-baransjki župan Krešimir Bubalo te mnogi drugi gosti. U glazbenom programu nastupili su: Šima Jovanovac, uvijek atraktivne našičke mažoretkinja "Dora" i Gradska glazba Našice, a svečanoj atmosferi pridonijeli su i rogisti Lovačkog saveza naše županije svojim tradicionalnim nastupom.
U velikom našičkom parku danas je održano šumarsko natjecanje i otvoreno prvenstvo za sjekače u šest profesionalnih disciplina, a natjecali su se šumari iz Osijeka, Požege, Našica, Vinkovaca i Nove Gradiške. U ekipnom natjecanju, prvo mjesto osvojila je ekipa Nove Gradiške, drugo ekipa Vinkovaca, a treće ekipa Našica.
Prvi u pojedinačnoj konkurenciji je Ivan Maligec iz đurđenovačke šumarije Uprave šuma Našice, drugo mjesto u pojedinačnoj konkurenciji osvojio je Ante Kaurin iz Nove Gradiške, a treće Ilija Šarić iz Vinkovaca.
Na natjecanju u potezanju konopa, prvo mjesto osvojila je ekipa Bilja, drugi su Našičani – članovi Udruge starih športova, a treća je ekipa Unikoma iz Osijeka.
Današnji festivalski dan obilježilo je niz zanimljivih izložbi, natjecanja, prezentacija i drugih zanimljivih događanja, koja su organizirali šumari, ribiči, lovci, voćari, vinogradari, pčelari, planinari, gljivari, bačvari, izviđači i sportaši. Sva događanja bila su popraćena i degustacijom nadaleko poznatog slavonskog čobanca, rakije šljivovice i vina našičkog i feričanačkog vinogorja.
Nakon sinoćnjeg, i današnji festivalski dan završit će dobrom zabavom jer će na pozornici u središtu grada, od 21 sat nastupiti osječka grupa Prva liga.

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit