Gradskom društvu Crvenog križa Našice zahvalnica za organizatora volontiranja u 2022.godini

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

U subotu je u Osijeku obilježen Međunarodni dan volontera

U sklopu priredbe u Muzeju Slavonije održana je promocija slikovnice Hrvatskog Crvenog križa pod nazivom „Drvo dobrih djela“  čiji su autori Ljerka Pukec i Sven Nemet. Cilj je djecu predškolske dobi i rane školske dobi potaknuti na prepoznavanje potreba i poticanje na djelovanje unutar lokalne zajednice, razvijanje solidarnosti i humanosti te destigmatizacija siromaštva i stvaranje boljeg, humanijeg društva.
Na subotnjoj proslavi volonterima su uručene zahvalnice Hrvatskog Crvenog križ Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije.
Gradsko društvo Crvenog križa Našice primilo je zahvalnicu za organizatora volontiranja u 2022. godini, a volonteri i djelatnici našičkog društva Crvenog križa Dunja Golub, Aleksandro Orličnik, Dorijan Lamot i Igor Feldi primili su zahvalnice za volonterski aganžman u provođenju programa i aktivnosti Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije.

Ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Našice Igor Feldi kazao je kako su u Gradskom društvu CK Našice izuzetno ponosni na volontere i volonterske programe koje provodi GD CK u kojemu je trenutno oko 85 volontera:

–  Izuzetno smo ponosni na naše volontere i na volonterske programe koje provodimo.  Možemo reći da smo prepoznati u gradu kroz sve aktivnosti koje provodimo i nadamo se da ćemo nastaviti tim tempom i iduće godine. 

Ova zahvalnica za organiziranje volontiranja u 2022. godini  je na neki način jedna zahvala i poticaj za sve što radimo tijekom cijele godine i za sve aktivnosti koje provodimo. Ja svakako moram napomenuti da su  iza nas posljednjih godina izrazito teške krize koje su pogodile Republiku Hrvatsku, a  osjetile su se dosta i na našem području. Nekako smo sve to počeli s potresom na Baniji. Prije toga je krenulo  s koronavirusom, kada su, tijekom pandemije naši volonteri bili aktivni.  Moram napomenuti da naši volonteri već nešto više od 20 mjeseci,  nakon što je počelo cijepljenje protiv koronavirusa,  i dalje volontiraju na punktu za cijepljenje u suradnji s Domom zdravlja Našice. Nastavili smo s prihvatom ukrajinskih državljana koji su raseljeni iz svoje domovine i to  je nekako, kroz sve naše aktivnosti i redovne programe koje provodimo, bio velik poticaj mladim ljudima koji su se uključili u naše akcije. Oni provode i svoje aktivnosti, prisutni su u  školama, surađuju s drugim udrugama. Ne bih htio izostaviti ni naše starije volontere koji su isto velike podrška kod prihvata humanitarne pomoći.  Kod raspodjele imamo ekipu koja nam dolazi svake srijede i sudjeluje u sortiranju i raspodijeli rabljene odjeće i obuće, a imamo i ekipu koja ide na teren – rekao je Feldi i dodao:

Među pet smo društava u Hrvatskoj po broju prikupljenih doza krvi kroz akcije dobrovoljnog darivanja, u kojima također velik doprinos daju volonteri koji su prisutni na svim našim akcijama. Ovim putem zahvaljujemo i vama što nas pratite kroz sve volonterske programe, ali i kroz sve akcije darivanja krvi. U suradnji s Gradskom knjižnicom Našice imamo projekt dostave knjiga kroz koji naši volonteri donose knjige osobama koje nisu u mogućnosti doći u knjižnicu, a htjele bi čitati. Taj projekt  je započeo za vrijeme korona krize kada su na snazi bile epidemiološke mjere. Ove godine proveli smo  i EU projekt  “Odmalena volontiram”  kroz koji je cilj bio poticati mlade do petnaest godina da se uključe u volonterske programe, pružiti im neki drugi pogled na te volonterske programe i  uključivanje u rad svoje zajednice, ali i pokazati da se, uz sve što nudi današnja tehnologija,  kroz partnerski odnos puno toga može  pokloniti svojoj zajednici. 

Odrađeno nešto manje od 4000 volonterskih sati

U Gradskom društvu Crvenog križa Našice vode volontersku evidenciju o aktivnostima i  satima. Ove godine volonteri su odradili nešto manje od 4000 volonterskih sati.

Volonteri su nam  velik poticaj za sve što radimo i mogu reći da  za vrijeme rada na nekom programu nekada ni  sami nismo svjesni koliko je  vremena provedeno u volontiranju. Na kraju godine kada vidimo koliki je to broj ljudi i odrađenih sati,  izuzetno smo ponosni. Još jednom zahvaljujem volonterima jer su nam stvarno najveća snaga. Kroz samu povijest postanka Crvenog križa volonteri su bili pokretači, tako da nam je drago što nastavljamo tim stopama – kazao je Igor Feldi i uputio čestitku svim volonterima:

Zahvalio bih svim volonterima u Našicama, Đurđenovcu i na čitavom području na kojemu djeluje naše Gradsko društvo Crvenog križa, zahvalio bih našim partnerskim organizacijama i svim udrugama s kojima surađujemo i još jednom im svima čestitao Međunarodni dan volontera.

 

T.Justić
Foto:GDCK Našice

 

 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit