Gradonačelnik sa suradnicima obišao radove u Sportskoj ulici u Našicama

Facebook
Twitter
Pinterest

Gradonačelnik Krešimir Kašuba danas je sa suradnicima obišao investicije u Sportskoj ulici koje obuhvaćaju kompletnu rekonstrukciju cijele ulice.
Ovo je dio grada koji ima najlošiju vodovodnu infrastrukturu, rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba:

Danas smo u redovnom obilasku investicija u Sportskoj ulici koja se veže na Gajevu i u kojoj u posljednjih mjesec dana radimo kompletnu rekonstrukciju  ulice. Naime, prema riječima stručnih djelatnika Vodovoda, prosječno jednom mjesečno je pucala cijev vodovoda jer je to dio grada koji je jedan od najlošijih vezano za vodovodnu infrastrukturu. Uslijed sanacije kvarova oštećen je i kolnik, ali i ono što je najneugodnije je da taj dio naselja dok se kvar ne otkloni, ostaje bez vode. To su razlozi zašto smo krenuli u rekonstrukciju ulice i to najprije s novom vertikalom kojom je sada, za razliku od dosadašnje, spojena cirkulacija Sportske na Gajevu, tako da u budućnosti neće biti odmuljivanja i samim time će biti bolja kvaliteta vode. Isto tako spojili smo Sportsku i Gajevu cestom koja će sljedeće godine biti asfaltirana, ne samo zbog problema u prometu sada u vrijeme rekonstrukcije vodovodne mreže, nego i u budućnosti. Naime, problemi su postojali za vrijeme nepovoljnih vremenskih uvjeta, konkretno snijega, ali i odvoženja smeća tako da će u ovom dijelu doći i do podizanja razine sigurnosti u prometu. U sljedećih mjesec dana očekujemo završetak vodovodnih priključaka u Sportskoj ulici, a nakon toga slijedeće godine idemo na rekonstrukciju Gajeve,  na obnovu vodovodne infrastrukture i nove priključke, ali i presvlačenje ulice asfaltom. U ovoj fazi, samo radovi na vodovodnoj mreži u Sportskoj ulici, Grad će koštati oko 75 tisuća eura – kazao je gradonačelnik.

Uz pročelnike Magdalenu Vidaković Gelenčir i Matiju Brkića u obilasku su bili i zaposlenici Našičkog vodovoda Damir Farkaš rukovoditelj distribucije, Tomislav Benović voditelj vodoopskrbe te direktor Našičkog vodovoda Josip Matek:
Radovi teku dobrom dinamikom. Kako su nas obavijestili izvođači, cjelokupan zahvat u ovoj ulici trebao bi biti govotov kroz nekakvih mjesec dana. Zahvaljujem gradonačelniku na potpori u realizaciji ovog projekta rekonstrukcije i isto tako zahvaljujem svim stanovnicima Sportske i Gajeve ulice na razumijevanju i molim još jednom za strpljenje – kazao je Matek.

Predsjednik Mjesnog odbora Darko Cerovski rekao je kako će ovi radovi, kao i ostali na području grada, pridonijeti povećanju kvalitete života:
Nalazimo se na mjestu gdje se izvode radovi u Sportskoj ulici, a u budućnosti i Gajevoj, što pokazuje da se u Gradu uistinu vodi računa o kvaliteti života svih naših građana, pa tako i ovog dijela grada. Na inicijativu našičkog Vodovoda, odnosno djelatnika koji su ukazali na probleme tog dijela, gdje su učestali kvarovi i veliki gubici vode, što se, naravno, nastoji smanjiti, jer znamo svi da ti gubici uvelike otežavaju i gradski proračun i probleme u firmi, krenulo se u ovu investiciju – kazao je Cerovski i dodao da će se sustavno rješavati problemi i u ostatku grada prema prioritetima.

Tomislava Justić

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit