Gradonačelnik primio goste iz Slovačke i Mađarske

Facebook
Twitter
Pinterest

Gradonačelnik Krešimir Kašuba danas je sa svojim suradnicima, predsjednikom Mjesnog odbora Našice Darkom Cerovskim i stručnom suradnicom za protokol i odnose s javnošću Ivonom Ćosić, u Gradskoj vijećnici primio gradonačelnika slovačkog grada Šale Jozefa Belickýja, zamjenika Róberta Tölgyesija i načelnika Policije Petera Krokaveca te predsjednika Oldtimer kluba Našice Franju Hofera i potpredsjednika Oldtimer kluba Pečuh Andriju Keršića.

Razgovarali su o hrvatskoj i slovačkoj kulturi, suradnji između Našica i Slovačke, koja se uspješno ostvaruje kroz folklor, kulturu i Oldtimer klub, ali i o tome kako bi se suradnja mogla ostvarivati i na drugim područjima poput sporta i gospodarstva.

Gradonačelnik Krešimir Kašuba rekao je kako je prošle godine gostovao u Slovačkoj povodom Oldtimer susreta te kako mu je drago što sada i on može ugostiti goste iz Slovačke, ali i iz Mađarske s kojima također postoji dobra suradnja.

„Osim naše kulturne suradnje sa Slovacima iz našeg kraja i Slovačke koja je najaktivnija u folkloru, velika suradnja postoji i između Oldtimer klubova koju je potaknuo predsjednik Oldtimer kluba Našice Franjo Hofer i članovi kluba.“ – istaknuo je gradonačelnik.

Gosti su zahvalili na prijemu te rekli kako su sretni što postoji ova suradnja kroz koju mogu upoznavati Našice i hrvatsku kulturu, ali i kako planiraju ostvariti suradnju i kroz druga područja. Danas će sudjelovati na 24. Oldtimer susretima koji će okupiti velik broj oldtimer vozila iz Slovačke i Mađarske.

Radio Našice/KM

 

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit