Gradonačelnik Krešimir Kašuba potpisao ugovor za projekt Zaželi,uključi se, ostvari se-važna si!-faza III

Facebook
Twitter
Pinterest

Gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba danas je u Zagrebu bio nazočan svečanom uručivanju ugovora iz Poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III”, koji je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda.

-Ovo je jedan od najboljih projekata iz Europskog socijalnog fonda, a danas su dodijeljena 42 ugovora na nivou Republike Hrvatske, ukupne vrijednosti 60.000.000 kuna. Radi se o fazi III kroz koju će konkretno na našem području biti zaposleno 30 žena, u dobi teže zapošljivih, čime ćemo direktno utjecati na zapošljavanje – kazao je gradonačelnik Kašuba.

Maksimalan iznos prihvatljivih troškova projekta Zaželi, uključi se, ostvari se- važna si! – faza III, koji će se provoditi u Našicama je 1.483.000 kuna, a intenzitet potpore je 100%.
Projekt će, u svrhu socijalne integracije, smanjenja rizika od siromaštva i socijalne isključenosti te smanjenja nezaposlenosti, obuhvatiti zapošljavanje žena iz evidencije HZZ-a s najvišom srednjom stručnom spremom na šest mjeseci. Žene će biti zaposlene na poslovima potpore starijim osobama i onima u nepovoljnom položaju koje će pružanjem socijalnih usluga i same postati konkurentnije na tržištu rada prilikom ponovnog zapošljavanja i osnažiti vlastito radno iskustvo. Cilj je pomoći u svakodnevnim aktivnostima, socijalnom uključivanju i poboljšanju kvalitete života 180 krajnjih korisnika.
Ugovore su uručili predsjednik Vlade Andrej Plenković, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić te ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar.

Tomislava Justić

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit