Građani poštuju samoizolaciju

U našoj je županiji ukupno 57 osoba zaraženo koronavirusom – rekao je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije Zlatko Pandžić na redovitoj konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije. Od jučer, broj se popeo za 11, a riječ je o deset osoba koje su već bile u samoizolaciji i koju nisu prekršile te jednom novooboljelom građaninu koji je avionom došao iz Bruxellesa i njegovi se kontakti obrađuju. U samoizolaciji su ukupno 523 osobe. Dnevno se u Zavodu testira 36 uzoraka.
Ravnatelj osječkog KBC-a Željko Zubčić rekao je kako je ukupno 15 pacijenata u KBC Osijek, od kojih je pet na respiratoru. Otpuštenih je 9 pacijenata. Od jučer imamo prvog zaraženog medicinskog djelatnika. To je jedan medicinski tehničar koji je već bio u samoizolaciji i nije širio zarazu – rekao je ravnatelj Zubčić od sutra najavio reorganizaciju rada KBC-a i službeno testiranje uzoraka.
Načelnik Policijske uprave osječko-baransjke Ladislav Bece izvijestio je da je od tri dojave u protekla 24 sata, provjerom evidentirano samo jedno kršenje mjere samoizolacije u mjestu Ivanovac. Policija je samoinicijativno provjerila 115 građana koji su u samoizolaciji. Mjeru nije nitko prekršio. Propusnice su kontrolirane na 8 stalnih i 41 privremenom punktu, provjerene su 4843 osobe, samo 9 nije imalo valjane propusnice. Trenutno su u PU dvije osobe pozitivno i 18 u samoizolaciji – rekao je načelnik Bece i zahvalio građanima na poštivanju mjera.
Načenik Županijskog stožera civilne zaštite Goran Ivanović zahvalio medijima na informiranju javnosti. Istaknuo je da Stožer nastoji pridnijeti funkcioniraju gospodarstva pa je tako izvijestio da od sada i vrtni centri i rasadnici koji prodaju poljoprivredni repromaterijal i rezervne dijelove za poljoprivednu mehanizaciju, mogu raditi, ali uz obvezu poštivanja svih mjera Hrvatskoj zavoda za javno zdravstvo. Svim vlasnicima OPG-ova koji nisu u sustavu PDV-a i propusnice moraju tražiti u Savjetodavnoj službi to mogu učiniti, ali je upozorio da neće tolerirati zlouporabe. Trenutno je u samoizolaciji 57 osoba koje su pozitivne na koronavirus i stožeri će dobiti podatak tko su oni kako bi se mjere mogle strože kontrolirati. Goran Ivanović najavio je i uvođenje novih linija za prijevoz radnika.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.06.2020.

10.06.2020.

17.06.2020.

24.06.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit