Grad Našice odao počast žrtvama Vukovara i Škabrnje

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Sinoć su u Našicama položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen na današnju 29. godišnjicu pada Vukovara. Na spomen-obilježje “Uskrsla Hrvatska” vijence je položilo izaslanstvo Grada Našica predvođeno gradaonačelnikom Josipom Miletićem i predsjednikom Gradskog vijeća Krešimirom Kašubom, vukovarski dragovoljci, predstavnici udruge “Vukovarskih veterana”. Svijeće su zapalili i predstavnici županije i ostalih udruga proizašlih iz Domovinskog rata, Hrvatske vojske i građani. Ispred zgrade Gradske uprave lampašima su ispisali ime Grada heroja i simbol srca.

Gradonačelnik Josip Miletić pročitao je zapis legendarnog novinara Hrvatskog radija Vukovar Siniše Glavaševića – “Grad to ste vi” i zahvalio svima koji su sudjelovali u obrani Vukovara i naše domovine te svim građanima koji su se sinoć poklonili vukovarskim žrtvama. U obranu Vukovara s našega je područja otišlo 67 dragovoljaca od kojih je 18 poginulo ili nestalo, a 35 danas više nije s nama. Njihova imena pročitala je Ana Umiljanović. Molitvu je izmolio fra Josip Vukoja. Večeras će u Župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog, u 18:30, biti služena sveta misa za sve poginule u obrani Vukovara. Mnogi su građani sinoć u znak sjećanja i spomena na žrtvu Vukovara upalili svijeće u svojim prozorima, a mnogi će to učiniti večeras.

top music

Domaća TOP lista 16.09.2020.

TOP MUSIC – strane – listopad 20

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 20 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

07.10.2020.

14.10.2020.

21.10.2020.

28.10.2020.

Logo-RN-white

Postavite upit