Grad Našice odao počast herojskom Gradu Vukovaru

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Uoči današnjeg Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, u našem su gradu položeni vijenci i zapaljene svijeće povodom 30. obljetnice pada herojskog grada Vukovara. Na spomen-obilježje “Uskrsla Hrvatska”, vijenac su u ime Grada Našica položili gradonačelnik Krešimir Kašuba i njegovi zamjenici – saborski zastupnik Hrvoje Šimić i Krešimir Žagar. Vijenac je položilo i izaslanstvo Udruge vukovarskih veterana, a svijeće su zapalili i predstavnici ostalih udruga proizašlih iz Domovinskog rata. Udruga vukovarskih veterana i Zajednica žena HDZ-a “Katarina Zrinski” u središtu grada su, uz brojne sugrađane, organizirali paljenje svijeća u znaku imena grada-heroja. Kako je podsjetio gradonačelnik Krešimir Kašuba, u obranu Vukovara s našeg je područja otišlo 67 heroja – dragovoljaca od kojih su mnogi u obrani domovine položili svoje živote. Pozdravljajući građane i brojne mlade – učenike Srednje škole Isidora Kršnjavog Našice koji su se uputili na hod u Vukovar braniteljima u čast i na spomen, gradonačelnik Kašuba poručio je da ne smiju mrziti, ali da ne smiju ni zaboraviti na strahote rata kako se nikada ne bi ponovile. Predsjednica Zajednice žena HDZ-a Našice “Katarina Zrinski” Kristina Knežević pročitala je tekst legendarnog novinara Hrvatskog radija Vukovar Siniše Glavaševića. Molitvu za sve poginule i nestale branitelje i sve žrtve Domovinskog rata izmolio je fra Marijan Vidović.

tekst: Asja Godžirov-Kurilj

foto: Tomislava Justić

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit