Godišnju skupštinu održali članovi HKD-a “Lisinski”

Facebook
Twitter
Pinterest

Članovi HKD-a Lisinski Našice jučer su održali godišnju izvještajnu skupštinu. Izvješće o radu i financijsko izvješće za prošlu godinu podnio je predsjednik Miroslav Šarić. U 2022. godini održano je 225 proba, a članovi su odradili brojne nastupe na gostovanjima, ali i na manifestacijama koje su organizirane u gradu Našicama:

HKD Lisinski je, s obzirom na problem korone i smještaja društva,  jer smo prošle godine ponovo morali seliti, odradio dobru godinu. Problem svih udruga pa tako i naše, je problem mladih članova kojima želimo pokazati da je pjevanje, plesanje i sviranje dobar način stjecanja kondicije, ali i učenja o kulturi svog i drugih naroda. Ono što svakako želimo u ovoj godini je povećanje broja članova, dobar rad i više putovanja. U izvješću je bio naveden broj proba i nastupa, nema smisla održavati probe ukoliko nema nastupa na kojima će se pokazati ono što smo naučili. Nadamo se uspješnoj godini u kojoj ćemo se oporaviti od posljedica korone koja je općenito utjecala na kulturno-umjetnički amaterizam, ali i udruge u ostalim područjima života.  Zahvaljujem gradonačelniku Krešimiru Kašubi, Gradu Našicama, Mjesnom odboru i svim ustanovama i udrugama s kojima surađujemo i od kojih imamo potporu – kazao je Šarić.

U ime gradonačelnika i svoje osobno, nazočne je pozdravio predsjednik Mjesnog odbora Darko Cerovski:

Raduje me to što su, unatoč svim problemima koji prate ne samo njih nego sve udruge u gradu, ispunili   plan prošle godine. Imali su brojne nastupe i probe, a kulturni život u gradu je nezamisliv bez HKD-a “Lisinski”. Oni su nositelji kulture i tradicije ovoga grada i treba ih podržati na dobrobit svih nas. Treba pomoći prilikom okupljanja mladih članova da se razviju u nešto više – rekao je predsjednik Mjesnog odbora Cerovski.

Ispred Zavičajnoj muzeja Našice zahvalnost za odličnu suradnju uputila je ravnateljica Silvija Lučevnjak rekavši kako je ovo društvo jedna od neizostavnih karika u kulturnom životu grada:

“Lisinski” je jedan od najznačajnijih suradnika naše Ustanove kada govorimo o različitim kulturnim manifestacijama, a posebno o Memorijalu Dore Pejačević. “Lisinski” je pružio puno potpore,  pogotovo početkom godine kada je bilo organizirano niz sadržaja  vezanih uz obilježavanje 100-te obljetnice smrti Dore Pejačević. S druge strane, obratila sam se Skupštini i u ime Zavičajnog muzeja Našice kao najznačajnijeg korisnika obnovljenog dvorca Pejačević, u kojemu ćemo se naći s “Lisinskim” i Gradskom glazbom. Nadam se i dalje dobroj suradnji i suživotu tri značajne našičke udruge 0dnosno ustanove u kulturi, koje će se naći pod istim krovom. To vrijeme se približilo i nadam se da ćemo se pred kraj godine svi zajedno vratiti u te prostore – rekla je Silvija Lučevnjak.

Radio Našice/TJ

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen! Autorsko pravo radija Našice

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_03.mp3"]

03.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_10.mp3"]

10.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_17.mp3"]

17.02.2021.

[sc_embed_player fileurl="http://s3.iqstreaming.com/start/nasice/ondemand/emisije/2021/Jezicnisavjeti/jezicni_savjeti_2021_02_24.mp3"]

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit