Gimnazijalke na mobilnosti Erasmus+ projekta u Njemačkoj

Facebook
Twitter
Pinterest

Od 1. do 6. svibnja pet učenica 4.a razreda opće gimnazije Tatjana Djedović, Elena Galičić, Lana Kapraljević, Nina Koljđeraj i Petra Mendroš te profesorice Adrijana Rajić i Mirjana Rajić boravile su na mobilnosti u njemačkom gradu Wilhelmshaven u okviru Erasmus+ projekta Sailing the sea of time – European history as our (hi)story. Domaćin mobilnosti bila je srednja škola Neues Gymnasium Wilhelmshaven, a sudjelovali su i učenici i nastavnici iz Francuske, Italije, Grčke i Slovenije.

Tijekom tjedna održane su brojne aktivnosti poput radionica kroz koje su se učenici i nastavnici međusobno upoznavali. Kroz zanimljive radionice u međunarodnim skupinama učenici i nastavnici su puno naučili o partnerskim zemljama. Isto tako, članovi svih timova su donijeli najpoznatije specijalitete iz svojih zemalja te prikazali nacionalne plesove. Glavna aktivnost tijekom ove mobilnosti bila je postavljanje kazališne predstave. Scenarij predstave je rezultat zajedničkog rada svih partnera, svaki od timova je napisao jednu scenu, a osim toga, svaki tim je napisao scenarij i snimio nacionalnu scenu koju su odigrali na pozornici škole u Wilhelmshavenu.  Učenici su u pratnji vršnjaka iz njemačke škole razgledali grad i upoznali se sa svim kulturno-povijesnim znamenitostima grada domaćina. Posebno ih se dojmio posjet muzejima „Küstenmuseum“ i „Marinenmuseum“.

izvor: Srednja škola Isidora Kršnjavog

Čestitke slušatelja

Vjenčanja i godišnjice braka, rođendani i imendani prigodne su u kojima svojim najmilijima možete uputiti čestitku u emisiji „Čestitke slušatelja”.
„Čestitke slušatelja” u programu Radija Našice emitiramo četvrtkom i petkom u 17, a nedjeljom u 14 sati. Cijena čestitke je 15 kuna, mladencima darujemo snimku emitiranih čestitki.
Vidi više !

POSLJEDNJE OBJAVE

Jezični savjetnik

prof. Marija Pepelko

Imate li jezičnih pitanja, možete ih postaviti putem našeg obrasca.

03.02.2021.

10.02.2021.

17.02.2021.

24.02.2021.

Logo-RN-white

Postavite upit